Цена за ефективен регулиран достъп

турникет трипод ценаТурникетите с три рамене, познати още с наименованието трипод, са се доказали като по-ефективно преградно съоръжение от класическият турникет. Конструкцията им е проектирана за поединично преминаване – трите метални лоста, запоени към солидният корпус, се придвижват след завъртане, чрез избутване напред.

Щангите са закрепени под тъп ъгъл и площта между две съседни предоставя пространство само за една човешка фигура. Когато такъв тип ограждение се постави в ключовите точки на входно-изходна зона, то е достатъчно само по себе си за контролиране на огромни тълпи от хора.

Спокойствието си има цена. За да си отговорим каква е обичайната за турникет трипод цена, трябва да се разгледат няколко характеристики на продукта, заедно с фирмата-производител, годината на производство и достъпността за интегриране на RFID четец, самотаксуващ терминал и др. Определянето на средна стандартна цена е несериозно, защото такава не съществува. Дори напротив – продуктите на отделни производители се отличават с доста голяма ценова амплитуда.

Корпус – качество и капацитет на издръжливост

Триподът е преграда за вътрешен или външен монтаж. Той бива еднопосочен и двупосочен, като моделът за двупосочно преминаване логично предоставя повече удобство и функционалност, което се отразява и на цената. Такъв продукт може да се използва като единствено преграждение за контрол във входно-изходна зона. Тази функция обаче е част от параметрите, определящи стойността му.

Неръждаемата стомана, когато е използвана при целият корпус и трираменникът, осигурява безпроблемна работа при всякакви условия. Покритието й (боя, полировка) допълва устойчивостта – полимерното прахово боядисване с гланцов финиш е не само красиво. То обикновено е неуязвимо за последиците от намокряне, минусови температури и индустриални замърсители (корозия, ръжда, олющване). Работната температура на такъв турникет обещава функционалност – -30 °C – +60 °C,  -25°C – +70°C и други.

Качеството на стоманата, както и наличието/отсъствието на сертификат за водоустойчивост (Ingress Protection), оказват осезаемо влияние. Неуязвимата за природни стихии конструкция с маркировка IP66 със сигурност ще е по-предпочита за целогодишна употреба от тази с IP42. CE е другата маркировка за съответствие, която ще видим върху всички висококачествени продукти на международният пазар.

Иноксът се класира по издръжливост според съдържанието си на хром – този метал оптимизира защитата от ръжда и корозия. AISI (American Iron and Steel Institute) – най-често използвана за индустриални и строителни цели стомана, улеснява потребителите със специална индикация. По-голямото число посочва и повишената устойчивост, и по-лесна обработка. Независимо от плътността си, AISI 430 застава няколко нива над масово използваните в промишлеността класове 304 и 316.

Сплавта от висок клас е издръжлива на натиск от човек и превозно средство. В правилният размер, тя предпазва контролно-пропускателен пункт по-ефективно от физическа охрана. Добавената функция “чупещо рамо” – автоматично падаща при аварийни условия щанга, която осигурява лесно и бързо напускане на помещението.

Пропускателен капацитет и начин на монтаж

Трипод с по-висока пропускателна скорост е предназначен за обществени обект с ежедневна интензивна посещаемост. Този модел обикновено пропуска до 40-50 човека в рамките на минута и е познат като високофункционален.  Вградената LED стрелка, посочваща посоката на движение, е допълнителен помощник.

При някои конструкции скоростта на завъртане на раменете се задава предварително. Част от тях разполагат и с брояч за преминалите посетители. Най-модерните триподи са с вграден двигател и се отключват от отдалечено разстояние с контролер. След преминаване на човек, раменете му автоматично се заключват.

Трираменникът се произвежда в няколко типа. Колкото и качествен контрол на достъп да осъществява, той е механично съоръжение като такова, основна характеристика е размерът. Корпусът на ефективният турникет трябва да е солиден и да покрива цялата площ, за да не бъде преодолян чрез прескачане и припълзяване под него. Това е следващото качество, което повишава цената му. Пример: монтираният на земята модел е по-скъп от прикрепеният на стената, въпреки че и той е достатъчно функционален.

RFID терминал

Наличието на безконтактен четец превръща триподът в самостоятелна система за контрол на достъп – нещо, за което той притежава физически параметри. Това може да е клавиатура, скенер за биометрични данни или уред за самотаксуване. Присъствието им позволява самостоятелно задвижване на устройството – бърз, лесен и сигурен начин за контролиране на човекопоток.

В крайна сметка, стойността на триподен турникет варира. В съставянето й участват всички описани параметри, както и производителят – фирмата с доказано име винаги ще предлага по-високо стойност за своите продукти.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс турникети