Качествена турникетна система за контрол на преминаването

турникет - качествен

Турникетите са приспособления за осъществяване контрол на достъпа при входните зони на различни обекти. Те представляват ограничителни препятствия с опростена и много ефективна структура. Предпочитаният триподен турникет е стабилен стоманен механизъм, към който са монтирани три метални лоста. Срещат се и еднопосочни, двупосочни, роторни турникети, модел тип “вратичка “, както и все по-популярните оптични турникети.

Обзор на различните конструкции

Еднопосочните осъществяват пропускането на човекопоток само в една посока, а в другата механизмът остава неподвижно застопорен. На същия принцип действат и турникетът-“вратичка “. Двупосочният пък е проектиран за преминаване и при вход, и при изход от обекта. Роторните модели са най-ефективни и най-високи – някои от тях биха могли да заемат изключително високи входни пространства (2-2,5 м.).

Оптичните модели са видимо неразличими, но при нерегламентирано преминаване се задейства сигнално-звуково или светлинно препятствие. Механичните устройства, от своя страна, са изработени от неръждаема стомана и се захранват от източник 220 V.  Работата им е еднакво качествена както при вътрешен, така и външен монтаж. Солидната метална сплав с предпазно покритие е устойчива срещу всякакви климатични промени,  резки температурни колебания и дори химични съединения.

Приложение и функции

Турникетите се откриват в големи административни и бизнес учреждения, спортни и хотелски комплекси, промишлени предприятия, гари, летища, метростанции и други обществени обекти с големи човекопотоци. Всеки посетител на контролирания обект преминава през устройството, между чиито лостове  може да застане само един човек –  единият лост се намира зад гърба му, а другият играе ролята на бариера.

Понякога, достъпът е свободен и влизането се осъществява само с  придвижване на лоста. В учрежденията с висока степен на сигурност обаче, електронните бариери се управляват от оторизирано лице – физически охранител, който отговаря за сигурността на обекта.

Сградите, които използват турникети с механично задвижване, вече изискват пропуск за идентификация – магнитна карта, електронен билет, биометрични данни или такса в определен размер.След отчитане на пропуск и преминаването на конкретно лице, устройството се заключва автоматично. По този начин се осъществява поединично влизане в сградата и възможно най-прецизният контрол върху входящите лица.

Прекрасно измислената система предотвратява струпването на голям поток от хора на входа на сградата. На практика, в обекта няма как да попадне незабелязан посетител, тъй като задължително се преминава през контролно-пропускателният пункт. Сигурността е гарантирана в максимална степен и всякакви евентуални инциденти са изключени.

Какво ви предлага фирма Ви Макс

Фирмата ни е изградена от професионалисти с опит в сферата на сигурността, които ще осигурят най-добрата пропускателна система във вашия обект. Ние можем да ви предложим различни модели турникети на много изгодна цена. Внедряването, както и системната му експлоатационна поддръжка, е изцяло наша грижа. С него ще получите и задължителните електронни идентификационни устройства: картов четец за служебен достъп, четец за биометрични данни, терминал за таксуване, дистанционни бутони и др.

Ние сме в състояние да осигурим  също и качествени паркинг бариери, електронни и механични заключващи системи. Именно затова сме фирма с изградено име и традиции в охранителната сфера. Ние задължително правим предварителна консултация, за да проучим максимално точно нуждите и възможностите ви, след което осигуряваме най-доброто решение за вашите обекти.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс турникети и техните цени