Защо всеки специалисти ще ви посъветва да изберете турникетно устройство за контролно-пропускателен пункт

турникет - пропускателен пункт

Добре познатият турникет намира широко приложение във външни и вътрешни контролно-пропускателни пунктове при обществени пространства, където ежедневното преминаване на големи потоци хора изисква професионален контрол. Струпването на значителен брой преминаващи винаги крие известен риск от създаване на безредици и евентуални инциденти.

Монтирането на тези устройства с придружаващ идентификационен модул налага поетапно преминаване на посетителите, което осигурява пълна проследимост на пункта от физически лица или специализирана софтуерна система. Успешното проследяване не е възможно без присъствие на достатъчно устойчива механична преграда.

Металните ограничителни препятствия са познати като устройствата с най-стабилна конструкция. Те са предпочитани и намират широко приложение на входовете на големи бизнес и административни учреждения, училища, търговски центрове, спортни и хотелски комплекси, метростанции, гари, аерогари.

Стабилен корпус за дълготрайна експлоатация във всякакви условия

Турникетите са добре познати механизми, дълго преди дигитализацията на системите за контрол на достъп. Препоръчвани са за монтаж от едни от най-популярните охранителни фирми, основно заради масивният си корпус, бързото задвижване и възможността за дълготрайна употреба.

Корпусът от неръждаема стомана (инокс) или други висококачествени сплави често е защитен с прахово-полимерно покритие и притежава  изключителна устойчивост срещу всякакви механични въздействия (силен удар, натиск и др.) и климатични условия ( – 30 °C- +60 °C ).

Не съществуват турникети без студо- и водоустойчиво покритие – те са устройства, предназначени предимно за дейност в открити пространства и често са с много дълъг период на експлоатация. Неограничената им приложимост е друга причина, поради която  металните устройства откриват приложение в почти всяка система за контролиран достъп.

Модернизацията е причина за поява на нови модели турникети с разнообразни размери. Масивната метална конструкция си остава непроменлива характеристика, но турникетът вече се обвързва с електронни средства за управление. Комбинацията от стабилна преграда и модерно софтуерно управление постига невероятно ефективна защита за всеки обект

Бързо пропускане до обекта и предотвратяване скупчването на голям брой хора

Всички съвременни контролни пунктове с турникети са с интегриран дистанционен контрол (бутон), биометричен четец ( магнитни карти, чипове, пръстови отпечатъци, лицево/ирисово разпознаване), терминал за автотаксуване и др. Противно на някои схващания, металните устройства осигуряват изключително бързо пропускане към обекта, което е основна причина за широкото им приложение.

Самата конструкция на турникетите позволява бързо задвижване на металния лост/ крило/ вратичка, а електронната система осигурява и отчитане на пропуск от голямо разстояние, дори и през дамска чанта, портфейл или джоб. Така се осъществява едновременно бърз и поетапен пропуск до входа на обектите, за максимална ефективност на контрола.

Защо фирма Ви Макс

Ви Макс предлага преградни съоръжения и заключващи системи на най-добрите европейски производители. Екипът от специалисти се заема и с интегрирането им към правилните електронни заключващи системи, и монтиране на всички допълнителни идентификатори.

Специалистите ни ще предложат най-подходящата за особеностите на вашия обект система за контрол, след първоначален оглед на терена. Следват отличен монтаж и редовна поддръжка по време на експлоатация. Перфектно функциониращите ни турникети се предлагат на изгодна за всеки средностатистически гражданин цена.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите още информация остносно турникет за контролно-пропускателен пункт