Цени на турникетните системи, създадени за дългосрочна експлоатация

цени на турникетиТурникетът е другото съоръжение от което се нуждаете, освен класическата бариера, ако искате да изградите традиционна система за контрол на достъп, с масивно препятствие на входа на обекта ви. Всъщност, тези системи все още са най-ефективните за създаване на контролно-пропускателен пункт. Въпреки електронните заключващи системи от най-ново поколение, солидният корпус със специфично задвижване не може да бъде преодолян, както и е трудно да бъде заобиколен или прескочен, когато е съобразен с размерите на входната зона. Какви са реалните цени за високофункционалните турникети?

Структурни особености и предимства

Турникетът изглежда непробиваем и действително е. Той е различен тип конструкция, но основният модел представлява тежък метален корпус с няколко добавени пръти или плоскост (вратичка), които се задвижват механично от посетител (чрез избутване), или автоматично, от оторизирано лице. Целта е поетапното влизане във вътрешна зона на определен обект, и предотвратяване образуването на тълпа пред входно-изходната зона – ситуация, която винаги затруднява контрола върху дадено пространство.

Турникетите с единични лостове или вратички, запоени към метален корпус, са по-старият модел такива устройства, но все още се използват масово в много обществени обекти. Турникетът-трипод е най-масово разпространената конструкция – колона и три лоста, монтирани на 120˚ спрямо нея. Тя е изключително предпочитана заради свойството си да пропуска само един посетител за определен цикъл от време. Роторните структури също са много харесвани, и то за обекти със засилена необходимост от контрол – въпреки че нямат високата избирателна пропускливост на триподът, те предоставят оптимална защита, тъй като заемат пространство с височина на човешки ръст, или пък цялата ширина на контролно-пропускателният пункт.

Освен ако не се ориентирате към най-модерните оптични разработки, за функционалността на останалите турникети, от първостепенно значение е корпусът. Здравината и издръжливостта му на механични удари, атмосферни влияния, температурни амплитуди  и дори химични съединения, определят и периодът на работоспособност. Устойчивите разработки са от неръждаема стомана или сплав от друг тип метали, с полимерно прахово покритие. Те са с максимална степен на защита срещу ръжда и корозия, а двигателният механизъм на запоените метални тръби работи с високи темпове, без белези от износване и забавяне на функциите му.

Описаният идеален модел разполага и с в интегриран контролер за настройване режима на работа, брояч на преминалите посетители, както и ярък LED дисплей с насочваща функция. Инцидентното прекъсване на електрозахранване също е съобразено, като в такива ситуации, турникетите се заключват автоматично за посетители, като в същото време остават отключени за свободният изход на лицата в обекта. Модерната система за контрол на достъп с турникет включва видео наблюдение и вградена система за отичане на идентификационен пропуск, и е напълно достатъчна за охрана, дори и в съвременните условия на постоянен интензивен човекопоток в редица обекти.

Сигурността – лукс, който струва скъпо

Високофункционалните модели се определят според описаните критерии за издръжливост във външна среда, и с пропускателният капацитет – брой посетители за минута. Те са дело на съвременни европейски производители. “Невидимата” бариера (звукова и светлинна) са доста по-скъпи от посочените. Тя е ефективна, но основната й особеност е, че не е пригодена за монтаж в открити пространства.

Изборът на турникет трябва да бъде съобразен с функциите и посещаемостта на обекта ви. Всички описани модели можете да откриете в каталога на Ви Макс – фирмата, която ще определи най-подходящото устройство за всеки терен, и ще се заеме с монтаж и последващата му поддръжка. Някои компании предлагат комбиниран пакет турникет с вградени идентификационни механизми. Ние осигуряваме първокласен продукт от европейски производител в оригинален вариант, като цената за монтаж и допълнителната техника за интегриране се определя допълнително.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите повече информация и цени на предлаганите турникети