Особености на качествената система за контролиран достъп

система за контрол на достъпа

Безопасността на всеки обект се постига по-лесно чрез изграждане на интелигентна система за контрол на достъпа. Качественото проследяване и контролиране на движението към конкретна входна зона е най-сигурният начин за предотвратяване на всякакви инциденти. Ефективните методи за контролиран достъп винаги са резултат на стратегически изготвен план, от професионалисти с опит в сферата на сигурността.

Обикновено, те представляват балансирана комбинация от механични съоръжения и модерни електронни софтуерни технологии. Механичните ограничители възпрепятстват физическото преминаване на контролно-пропускателния пункт. Заедно с електронната мрежа, те изграждат конфигурация, която гарантира спокойствието в контролираните пространства.

Същност на ефективната система

Качествената защита на обект е почти невъзможна без присъствието на добре структурирана система за контролиран пропуск. Влизането, както и струпването на неоторизирани лица във входната зона на сграда/обект от обществено значение, понякога крие риск от неприятни последици.

Това е основната причина за създаване на контролно-пропускателни пунктове. Те предотвратяват влизане, ако не е предоставен достъп от оторизиран охранител или електронно-сигнален пропуск (картов четец, биометричен терминал, софтуер за отчитане на работното време ). Една от целите на тези модернизирани системи е пълното изключване на физическа охрана.

Механични и електромагнитни препятствия

Сами по себе си, те представляват ограничителна система, която се активизира при засичане на непозволено преминаване. Влизането през входна зона се възпрепятства с помощта на физическа, звукова или светлинна преграда. Тези преградни устройства се задвижват и осигуряват достъп, само след представяне на идентификационен пропуск (магнитна карта, биометрични данни,  въвеждане на определен код и т.н.) или позволение от оторизирано лице.

Най-предпочитани механични ограничители за входно-изходни пунктове са турникетите и бариерите, във всичките им разновидности. Производителите предлагат все по-усъвършенствани техни варианти, оптимизирани за отлична работа и при външен, и при вътрешен монтаж.

Електронни и механични заключвания

Обектите, избрали този метод за ограничаване на достъпа, се радват на повишена сигурност. Електронните заключващи устройства са с изключително солидна изработка. Те гарантират невъзможност за взлом и разбиване чрез груба сила, като механизмите им често се монтират в скрита форма за неоторизирани лица.

Достъп до обект с електронно заключване е възможен след използване на специално отключващо устройство, или въвеждане на код. Едни от най-популярните разновидности на тези устройства са задвижващите механизми за входни портали и гаражни врати, които се активират на същия принцип.

Ви Макс осигурява изграждането на перфектни пропускателни системи, оказвайки повишено внимание към всеки детайл. Ограничителните устройства се предлагат заедно с електронните мрежови приложения, към които са обвързани.  Фирмата ни предлага на клиентите си висококачествена охранителна техника, с включен в цената професионален монтаж и качествена експлоатационна поддръжка.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите оферта за изграждане на система за контрол на достъпа