Система за регулация на достъп за еднофамилна къща

система за контрол на достъпАко не живеете в кооперация, а в къща с двор, със сигурност се радвате на повече спокойствие и уют от масовият процент граждани. Предимствата обаче се засенчват леко пред важният въпрос за охраняването на обекта ви. За радост или съжаление, ефективната охрана е изцяло ваша отговорност и трябва да се изгради възможно най-бързо. Дори и солидната каменна ограда не гарантира безопасността ви, ако не се погрижите за нея с качествена система за контрол на достъп.

Заключване

Къщата или вилата ви се заключва на няколко места. Основната сграда, която обитавате, външната порта и евентуално пристройките в градината се защитават чрез различен тип ключалки, а повечето такива постройки разполагат и с гараж. Възможно е поставяне на електронна заключваща система с парола или чип, както и на най-модерните безжични устройства с контрол чрез пръстов отпечатък.

Силно препоръчвана от специалистите е електронната брава Болт – тя се инсталира чрез скрит монтаж във вратата и е външно незабележима. Със сравнително висока взломоустойчивост, за момента тя е сред най-предпочитаните механизми за еднофамилни къщи. Допускът до вътрешността на сградата обикновено става чрез чип – контактен и безконтактен. Електромагнитната брава също е с конструкция, предоставяща висока степен на сигурност.

Видеодомофонна система и антивзлом обков

Много хора обвързват заключващият механизъм на външния портал с ключалката на къщата и дори, с автоматичното отваряне на гаража.. Имайки предвид защитената само от ограда къща, тази стъпка е рискована. Когато всички зони се отключват с един механизъм, ако някой си присвои чипът, картата, паролата ви – може да проникне през гаража директно в дома ви.

По този начин излагате на опасност цялото си семейство, роднини или съквартиранти. Поставете различен тип ключалки на всяка врата, така че дори и да загубите чип, ключ, карта – всички останали врати остават недостъпни. Освен безопасност, това решение спестява разходи от изваждане на нови ключове или чипове за всички, при загуба или кражба. За оптимална защита обаче, трябва да изберете модерен видеодомофон.

Пазарът предлага огромно разнообразие от домофонни системи, специално разработени за еднофамилни домове. Модерните варианти са без слушалка, с високоговорител, цветен монитор и функция за разпознаване на лица, както и камера за цветни записи с висока резолюция. Те обикновено разполагат  и с LED осветление, което предоставя отлично нощно виждане. Видеодомофонната система контролира достъпът до дома ви самостоятелно –  чрез нея се регулира отключването на вратата, в близост до която е монтирана.

Прозорците на къщата ви със сигурност се нуждаят от защита. Здравата дограма не е достатъчна – препоръчва се поставяне на антивзлом обков с висока степен на защита. Фактически, обковът представлява заключване за прозорец. Той се отваря само от вътрешна страна и то със специфични движения. Изключително устойчив на груба сила и отключващи механизми, той представлява съчетание от електрически насрещник и многоточкова брава – почти непробиваемо отвън.

Поставете камери за запис в движение

Разбира се, алармената система е изключително важна. Тя обаче е безполезна без достатъчно ефективно видеонаблюдение. Производителите осигуряват свръхмодерни IP камери с Wi-Fi връзка, които имате възможност да управлявате дори и през мобилно устройство, когато не сте си у дома. Изберете няколко броя с минимум HD резолюция, средно голямо фокусно разстояние и вградени интелигентни функции – сензор за движение, пресичане на забранена зона, изоставена вещ, както и моторизиран корпус.

Снимките и видеото по време на движение обхождат с обектива широк периметър и не пропускат нито една зона. Подреждането на няколко модела от този тип по оградата, прозорците и над входните врати, ще ви гарантира контрол върху посетителите на дома ви.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс системи за контрол на достъп