Регулация на преминаването – цени за малки и големи обекти

Контрол на достъпа – цениСистемата за контрол на достъп е съвкупност от множество механични и електронни компоненти. Ограничителните препятствия отдавна не са единствените съоръжения при контролно-пропускателни пунктове, което повлия и обичайните за контрол на достъпа цени. Турникети и бариери са съчетани с електронни заключващи механизми, терминали за отчитане на биометрични данни (пръстов отпечатък, ирис), четци за RFID чипове и iButton ключове, софтуер за управление на системата, камери и рекордери за видеонаблюдение. Присъствието на редица аксесоари с противовзломна защита и монтажна цел, също не може да се пропусне.

Изграждането на контролно-пропускателен пункт е практика при почти всеки обект. Наблюдава се при входните и изходните зони, както и при голям брой вътрешни отделения в сградата. Изборът на компоненти зависи от избраната конфигурация, а тя почти винаги е дело на професионалисти, както и професионалният й монтаж. Доверието в доказана охранителна фирма е оптимален вариант за защитата на дома или фирменият ви обект – тя е дългосрочна услуга, която гаранция дълготрайната експлоатация и поддръжка на системата.

Кое определя цената

Цифровата стойност на стандартен контролно-пропускателен пункт се изчислява възоснова на броят, видът и качеството на изглаждащите го компоненти. Те се определят от обхватът на системата. Жилищните кооперации, малките фирмени обекти и заведения обикновено поставят един или най-много два пункта за входна и изходна зона. Сградите и обществените зони с повишен човекопоток обаче се нуждаят от усложнени и по-многобройни конфигурации, както във външните, така и във вътрешните си зони.

Доста административни учреждения, индустриални заводи и фабрики например използват системи за портални и интериорни врати с вграден четец, скенер или клавиатура. Те не само ограничават достъпът на неоторизирани лица, но и записват точните часове, в които служителите им пристигат и напускането на сградата. Многохилядните компании са възприели тази практика в почти всеки отдел неслучайно – тя предоставя пълна и подробна информация за работните процеси в сградата.

Преградни съоръжения, електронно заключване, четци

Съвременната конфигурацията за контрол е комбинация от механични и електрически елементи. Тя често е обвързана с мрежа от устройства за видеонаблюдение. Задействането и контролирането й се случва от централизирана софтуерна програма, която успешно замества физическата охрана. По-големите фирмени обекти ще трябва да отделят достатъчно средства за компоненти и монтаж, които впоследствие се възвръщат с отличен контрол, нисък риск от нападения и ограничаване на наети охранители.

Оградни съоръжения и заключващи механизми

Обикновено се използват бариери, турникети, вратички и лостови огради, чиято цена варира в зависимост от моделите. Жилищните кооперации разчитат на видеодомофони, блиндирани врати и контрол на достъпа за асансьори. Последната е съвкупност от самостоятелни RFID локални модули, аварийни паник бутони и аларми.

Съвременният пазар предлага огромно разнообразие от електромеханични, електромагнитни и електронни брави, и насрещници. Те имат широко приложение – входни и интериорни врати, гаражни портали, шкафове, сейфове, витрини и др.

Четец (клавиатура, скенер, биометричен терминал)

Противно на очакванията, покупката на единични четци на идентификационни RIFD криптирани чипове и електронни ключове, понякога комбинирани в устройство с клавиатура и скенер, не е непосилна.

Видеонаблюдение

Съвкупност от мрежово свързани аналогови или цифрови камери, видеорегистратори и специализиран контролен софтуер, цените им се различават според вида на тези компоненти, резолюцията на образ и “интелигентните“ им функции и детектори. Аналоговите камери са по-достъпната вариация, в сравнение с безжичните IP модели и PTZ устройства. Скритите и куполни камери също са на достъпни цени.

Видеорегистраторът повишава стойността си паралелно на лесното управление, и възможният брой поддържани камери. Монтажните аксесоари – кабели, конвертори, карти памет, захранващи конектори и др., също трябва да се предвидят в сметката, както и задължителният професионална услуга по инсталация.

Самостоятелни системи

Голям брой охранителни фирми извършват комплексна услуга, включваща създаване на най-подходящата за обекта ви конфигурация и предоставяне на цялата специализирана техника. След сключени договорни отношения, тя понякога се предлага и с отстъпка. Това е по-разумният избор за вашият обект – чрез него получавате професионално проектирана конфигурация, висококачествена техника, а често и професионална поддръжка.

Фирма Ви Макс предлага най-ефективната охранителна услуга, изграждайки сигурна система за контролиран достъп за външните и вътрешни зони на всеки тип обект. Работим с висококачествена техника на най-известните европейски производители, а цялата сума е достъпна за всеки собственик на малък и  среден бизнес, както и за средностатистически граждани.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите цени на предлаганите от Ви Макс системи за контрол на достъпа