Имаме ли нужда от контролиран достъп за входните врати

контрол на достъп до входни врати

Въпросът за смисълът от поставяне на контрол на достъп за входни врати, вероятно е все още спорен или поне все още представлява нещо като източник на дилема за потребителите. Това е така, защото този тип обезопасяване на външни, най-вече входни врати, е по-скоро новост. А както знаете, всяко ново нещо в началото се приема с известна доза съмнение. Затова и колебанието дали да се постави система за контрол на достъпа на съответната входна зона, предизвиква много сериозен размисъл.

Може би, вие очаквате от нас директен отговор на този въпрос. Ние от фирма Ви Макс не сме тук, за да ви го поднесем толкова директно. Първоначално целим да ви помогнем да осъзнаете, че контролираният пропуск е наистина удобен, ефективен, рентабилен, а и вече необходим начин да управлявате личната си  и фирмена собственост.

Концепцията за контрол и ефектът от системата

На първо място, да разгледаме понятието “контрол”. Ако сте с обикновена брава и ключ, то тогава контролът отсъства. Механичното заключване поставя еднакви лимити за достъп до всички лица – тези с ключ разполагат с право на преминаване към обекта, а без – съответно не се ползват от такова. Загубата на такъв ключ или фалшификацията му обаче никога не са изключени.

Когато говорим за контролиран достъп до входни пространства, визираме функциите на електронен механизъм. Той предоставя пропуск чрез парола, чип или с идентификационна магнитна карта. Последните два варианта, за разлика от нормалните ключове, е невъзможно да бъдат изфабрикувани и фалшифицирани.

При корпоративен избор пък, пропускателната система се превръща повече в необходимост, отколкото желание или препоръка. Пресмятането на работното време за всеки отделен работник ще се случва доста лесно и бързо с помощта на такъв механизъм. От друга страна, за офис, склад, производствен цех или друго място, на което се осъществява основната работна дейност, е много важно влизането на неоторизирани външни лица да бъде ограничено.

Ако сте собственик на бизнес, вие трябва задължително да помислите как да организирате сигурността си. Електронните системи за външни врати ви предоставят перфектен индивидуален контрол и мониторинг върху цялата прилежаща област и върху дейността на персонала ви. Те са най-точното решение и алтернатива за фирмата ви.

Последно, но не по важност, ще отбележим, че с електронна заключваща система ще спестите доста финансови средства. Самата алтернатива е доста по-рентабилна и практична от стандартното механично заключване с брави и метални ключове. Да разгледаме последните, например – за да извадите дубликати ще ви трябват поне три пъти повече средства от това да извадите чипове и електронни карти за целият ви екип.

Сами се сещате, че изработката и материала за метални ключове са по-сериозна работа. В същото време, чипът и идентификационната карта се използват в пъти по-лесно и активизират достъп дори и през чанта, джоб, органайзер и др.

Не му мислете много и се решете – контролът е винаги нещо, към което се стремим като хора и собственици. Той ни позволява да съхраним и управляваме ценни вещи и дори дейност. Така че когато говорим за достъп – да, той трябва да е контролиран за всички външни лица и то най-вече от входа на работното място!

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс системи за контрол на достъп за входни врати