Интелигентните системи за контрола на преминаването. Дигитализация и предназначение

Интелигентните системи

Ако не можете да си позволите разходите, необходими за интегриране на качествени системи за контрол на достъп, дори и да не разполагате и с ценно имущество за охраняване, вероятно не държите достатъчно на собствената ни сигурност и тази на близките ви хора. Знаем, че това е невъзможно и затова искаме да обясним,че при ефективният контрол не може да съществува значителна разлика между качеството и цената.

Системите се разграничават основно според конструкцията и степента на сигурност, която предлагат. Двата фактора заедно определят и предназначението им. Обектите, които се нуждаят от контролиран достъп с повишена степен на защита, трябва да се ориентират към най-ефективните за момента механизми.

Те задължително са обвързани със софтуер за идентификация на данни и видео проследяване. Стойността при изграждане на контролиран пропускателен пункт зависи и от други условия. Важно е дали закупувате софтуерните приспособления от същата фирма и също дали в покупката е включено инсталирането на цялата конфигурация

Механични, лъчеви и електромагнитни системи

Ограничителните устройства на входа на стотици учреждения, търговски центрове, спортни комплекси, училища, гари, метростанции и аерогари всъщност са добре изградени системи за контролиране на големи човекопотоци. Дигитализация в охранителната сфера наложи и тяхното интегриране към електронен софтуер, чрез добавяне на магнитни четци, фотоклетки, модули за автотаксуване, и др. Почти всяка бариера и турникет вече се и контролират дистанционно.

Редица административни учреждения, както и училищата с по-строг режим на достъп, осъществяват мониторинг върху часовете на влизане и напускане на сградата. За целта се използват споменатите електронни датчици и биометрични терминали (пръстово и лицево разпознаване, магнитна карта).

Класическите турникети и бариери вече имат и своите подобрени версии, в лицето на устройствата с инфрачервено и електромагнитно преграждане. Те осъществяват пълен контрол върху периметър до 300 м. при външен терен, и 750 м. в помещение. Присъствието на физическа охрана на входен пункт е почти излишна при модерните условия, когато достъпът до обекта е изцяло проследим и невъзможен без идентификационен пропуск.

Електронни заключващи системи

Постепенната замяна на механичните метални ключове с електронни системи се наблюдава в почти всяка жилищна кооперация и офис сграда. Монтирането на електронна/електромагнитна брава или система с чип често е комбинирано с видео домофон и заключваща система за асансьор, която ограничава достъпа до превозното средство на непознати (нерегистрирани) лица.

Проследяването на посетителите в основните входни точки на сградата изключва всяка възможност от инциденти с непознати посетители и е гаранция за абсолютно спокойствие и сигурност. Загубеният чип или карта също не представляват опасност за сигурността. Функциите им се деактивират веднага след съобщаване за загубен или откраднат пропуск.

Какво повече ви предлагаме ние –  фирма Ви Макс

Фирмата ни осъществява изграждане на ефективни контролно-пропускателни пунктове с придружаващо видео наблюдение и съхраняване на подробна хронология. Екипът ни се грижи за всяка стъпка от обезопасяването на обекта ви – от планиране на пропускателна система и инсталирането й, до последващата поддръжка по време на експлоатация.

Ние изграждаме система за контролиран достъп само след първоначалният оглед на терен, за да се съобразим изцяло с особеностите му и с предвидения бюджет. Клиентите ни са сред най- популярните бизнес организации в страната и изказват само положителни отзиви за съвместното ни партньорство.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за повече информация относно интелигентните системи за контрола на достъп