Антипаркинг устройства – най-добрият ограничител за паркинги и градски зони

антипаркинг устройстваОбикновено антипаркинг устройства се поставят не само в открит и закрит паркинг, но и за ограничение на обществено значими пространства с повишено движение на човекопотоци в градовете. Разнообразието от конструкции е действително голямо, а материалите им на изработка са устойчиви и пригодени за външен монтаж – здрава метална сплав със сертификат за водоустойчивост и полимерно прахово покритие, което определя и дългосрочната им експлоатация. Те са използвани като допълнителни ограничителни устройства, за разлика от масивните паркинг бариери, които изпълняват централна роля при конфигурация за ограничаване на достъпа.

Наименованието “антипаркинг” ясно обозначава функциите на тези метални детайли. Те ограничават определено пространство, в което паркирането на автомобили е неудачно. Използват се като маркировка на паркоместа, както и за временно ограждение на територия със забранено преминаване. Въпреки сравнително скромните си размери и тегло, те се отличават с по-многобройни предимства дори от неуязвимите и непробиваеми бариери. Как изглеждат те и защо не срещат конкуренция в огражденията за градски пространства?

Огражда обширни площи

Конусите в сигнални цветове са добре позната ограда, използвана в множество открити преходни територии. Те обаче са изключително леки и отстъпват място на металните колони. Подредени в редица, диагонал или щахматни линии, те създават ярка отличителна маркировка в открити и закрити площи.

Здравите метални сплави и възможността за вкопаване в асфалта ги превръщат в невъзможни за преодоляване компоненти, изграждащи постоянна и практична ограда с пролуки за преминаване, които класическите огради не осигуряват. Някои от тях конкурират дори солидните автоматизирани бариери.

Система за контролиран достъп

Конусите са конкурирани от скобите в маркировката на паркомясто. И двете устройства са забележим ограничител, а скобата е мини бариера, ограничаваща паркирането в зоната на превозно средство. Скобата е подвижна или неподвижна, като някои модели биват заключвани с катинар. Подвижният (push) модел е задвижвана от вграден акумулатор и контролирана от дистанционно управление.

При паркиране на съответният автомобил, корпусът й спада до нивото на настилката, като превозното средство минава върху нея. Дори при неоторизиран опит за паркиране обаче, конструкцията има функция, предпазваща бронята на возилото. Модерните устройства от този тип са пригодени за обвързване към други системи, ограничаващи достъп.

Здравина и устойчивост

Всички модерни паркинг ограничители се проектират с масивна конструкция. Поцинкован метал и галванизираната стомана с антикорозионни свойства се конкурират с масивни бетонно-мозаечни конструкции, които са тежки, обемни и невъзможни за преместване, дори и от тежкотоварно превозно средство. Повърхността им е подсилена с UV и водоустойчиво полимерен лак за метал или камък, който осигурява отличната им работоспособност в големи температурни амплитуди.

Антипаркинг топки, шапки и табуретки са масово предпочитани допълнителни детайли към контролно-пропускателен пункт, но и единични ограничители. Те са трудни за преодоляване и счупване, а материалът им и анкерирането към настилка гарантират дългогодишна експлоатация.

Ярки цветове и LED сигнализация

Тези елементи са ясно различими нощем, благодарение на сигналните цветове на корпуса си – оранжев, червен и жълт, съчетани с флуоресцентно бяло, както и заради светодиодната светлинна сигнализация. Ярките цветове са характерен и изискван елемент от безопасността на пътя, което засяга и паркинг зоните

Лампите се вграждат в бетонните конструкции, като осигуряват яркобяла светлина, видима в широк периметър. Сигналните елементи при някои модели са специални хромирани акценти, които възпроизвеждат огледални отблясъци с видимост, почти равносилна на източник на светлина.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс антипаркинг устройства