Антипаркинг скоби – оптималният координатор за паркинг зона

антипаркинг скобиМонтирането на антипаркинг скоби се извършва с цел маркировка, индикираща забрана за паркиране на превозно средство в определена зона. Маркировъчните им функции взимат превес над работата им като механични ограничители, тъй като способността им да поемат тежест се реализира предимно в спуснато състояние. Издигнатата скоба не е достатъчно масивна, за да устои на удар с превозно средство, въпреки здравата си конструкция  от удорустойчиви метални тръби. 

Тя обаче е класическият и най-предпочитан паркинг ограничител, често използван и за контролиране на достъпа до открити градски зони – паркове, улици и др. Кое е предимството й пред антипаркинг колчетата и останалите механични ограничители за паркиране? 

Съвременната антипаркинг скоба – предимства 

Скобите в модерният им вид са конструкции от запоени дебелостенни тръби и плоскости от неръждаема поцинкована метална сплав. Повърхността им често е подсилена с полимерно прахово боядисване. Срещат се в няколко визуални варианта, които се характеризират с различни размери, форма, начин и скорост на издигане и спускане. Оцветени са в ярки светлоотразителни цветове, забележими от отдалечено разстояние, а доста ограничители са обозначени и със специална антипаркинг маркировка. 

Тези устройства са проектиране за монтаж в асфалт или бетон посредством няколко анкерни болтове, което ги превръща в солидно и постоянно ограждение. Притежават специални отвори за заключване с катинар, който ги поддържа в изправена позиция. Солидният и удароустойчив корпус, което е и първото предимство на ограждението, е сертифициран за устойчивост при намокряне и извършва отлична работа при големи температурни амплитуди. 

Автоматизираното задвижване е модерна функция на устройството и основното му съвременно предимство. Допреди десетилетия скобите се контролират ръчно – начин на управление, все още използван като резервен. В актуалният си вариант, те извършват цикъл на движение посредством презареждаема акумулаторна батерия, вградена в металният корпус. Захранването й става със зарядно устройство, като всеки ограничител разполага и с механичен ключ за управление, в случаи на прекъснато електрозахранване. 

Контролер за комуникация с дистанционно управление, сензори за препятствия и анти краш защита при случаен механичен натиск, са останалите преимущества на съвременните устройства от този тип. Те притежават и функция за защита на превозното средство, ограничаваща внезапното повдигане на скобата. Непозволеното преминаване е сигнализирано чрез алармен сигнал, но не е свързано с механични сблъсъци. 

Така конструкцията се съхранява напълно, предпазвайки и конкретният автомобил. Алармена индикация се включва и при достигане на разряд на батерията, опити за неправомерно преместване или продължително задържане на корпуса спуснат. 

Основни параметри 

Скоростта на задвижване определя функционалността на мини бариерата. Времето за пълен цикъл (отваряне-затваряне) и акумулаторният капацитет, също измерващ се в брой цикли за определен период, са характеристиките, определящи най-подходящото й приложение – големи паркинги на бизнес и административни сгради, частни паркинг зони или жилищни кооперации. Интензивността на трафик определя и изискванията към скоростта и моделът на устройството. Светлинен индикатор известява извършването на движение от ограничителя. 

Удобството от дистанционното задвижване е осигурено от вграден приемник. Стандартното разстояние за връзка е различно, като при повечето скоби то варира между 30 и 80-100 м. Модерната конструкция е с гумирани предпазители, против надраскване и увреждане на бронята. Всички тези предимства ги превръщат в антипаркинг ограничители, трудни за конкуриране от останалите устройства с такива функции.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс антипаркинг скоби