Огромна палитра от качествени защити и заключване

заключващи механизми за вратиВходните и интериорни врати са преградни съоръжения, създадени така че се управляват с помощта на специално проектирани, предназначени за монтиране към тях, устройства. Видовете заключващи механизми за врати в съвременният свят са изключително разнообразни. Човечеството е предвидило всякакви варианти за ограничаване достъпа на посетители със зловредни намерения до конкретен обект. Дори и мебелните комплекти разполагат с вградени предпазни ключалки.

Бравите, патроните, катинарите, автоматите, стоперите, резетата, райберите и ръкохватките (топки) за ключалка са само част от изключително разнообразната категория, без която няма как да се изгради входна система за сигурност. Последните години популяризираха електронните ключалки, които се задвижват чрез електрическа енергия и се износват изключително трудно. Интегрирането им към биометричен терминал или самотаксуващ блок ги превръща в изключително ефективна система за контрол на достъпа.

Механични или електрически устройства

Сред механичните системи за заключване се среща наистина огромно разнообразие, но електронно задвижваните варианти се отличават с повишена сигурност. Изборът на една от двете се определя въз основа особеностите на конкретната врата, индивидуални предпочитания и препоръки. Солидните врати се нуждаят от също толкова солидна ключалка и брава. Пазарът осигурява огромно разнообразие от касови, ямкови, секретни, както и отличаващите се с характерна визия американски брави с топка, невкопани модели (външен монтаж върху вратата) и такива с кръстат патрон. Произвеждат се и разнообразни заключващи системи за допълнителни входни врати, както и за интериорни, сервизни и стъклени врати и витрини. Всички те се контролират чрез различен тип ключалка.

Надеждността на механичните брави и ключалки не бива да се подценява. Действително, те са по-рисков модел, тъй като са податливи на счупване при взлом. За този недостатък обаче са изобретени висококачествени модели с усложнена фиксираща конструкция и бронировки за патрона. Модерните катинари също са от закален метал с подсилени участъци, които се чупят изключително трудно.

Антипаник бравите с патронно задвижване предоставят висока степен на защита. Автоматите също са особено устойчиви механизми, затова и се използват масово при обществени места с висока посещаемост. Огромен брой потребители се ориентират и към устойчивите насрещници, или към комплектите от брава, патрон и обков, наречени шилд, които осигуряват всички необходими предимства заедно. Повечето от модерните устройства се оборудват с висококачествени секретни патрони. Най-актуалните сред тях са с подсилен профил на металната си конструкция и специален антивзлом механизъм (ролка) в патрона, който придава допълнителна защита срещу разбиване.

Електрически задвижвани брави

Електрическите заключващи устройства се задвижват с електроенергия. Те са “рожба” на увеличаващите се заплахи към  сигурността. Модерни системи, те успяват да обединят най-важните изисквания на съвременните заключващи устройства – здрава конструкция, дискретна невидима защита заради вграждането във вратата, и възможност за дистанционен контрол.

Електромеханичните и електромагнитни брави се отварят чрез уникална парола, магнитна карта или чип. Изключителната полезност на тези механизми е свързана със способността за запаметяване на всички входящи влизания в база данни, и възстановяването им при необходимост. Обвързването с биометричен терминал е допълнително предимство, благодарение на което електронните ключалки се контролират изцяло дистанционно. Тази възможност позволява почти изцяло ограничаване на физическата охрана при контролно-пропускателен пункт. Вместо това, входната зона се контролира от домофонна система или четец за биометрични данни – модерният и по-ефективен начин за контролиране на безопасността.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс заключващи механизми за врати