Заключване с дроп болт – какво е нужно да знаете?

дроп болтЕлектрическите системи за заключване стават все по-популярни у нас, предвид нарастващите размери на битовата престъпност и конкретно обирите на търговски обекти и частни имоти. Вероятно и на вас е необходимо да повишите защитата на дома си срещу опити за проникване с взлом? Тук ще поговорим за електронните брави тип дроп болт. Заслужава си да обмислите и такъв вариант за подсилване защитата на входната врата на дома си.

Може ли да се монтира на всеки тип врата?

На първо място е важно да уточним, че вратата, затваряща входа на жилището ви трябва да притежава значителна здравина и устойчивост на удар. Няма никакъв смисъл да инвестирате средства в монтиране на брава с висока степен на защита, ако вратата ви е направена от нискокачествен ПДЧ материал и може да бъде преодоляна с обикновени инструменти – отвертки, щанги и лостове.

Електромагнитните брави са подходящи за монтаж върху пластмасови и алуминиеви врати, чиято конструкция е здрава и стабилна. Най-висока степен на защита се постига, когато бравата заключва блиндирана врата. Тогава нито самото съоръжение, нито системата за заключване могат да бъдат преодоляни с конвенционалните средства, с които си служат крадците.

Ще ви бъде полезно да научите, че бравите дроп болт се внедряват посредством скрит монтаж, така че при затворено положение на вратата, да не могат да се видят точките на заключване. Това, само по себе си усложнява работата на престъпниците. Макар да не е абсолютно непробиваема, конкретният тип заключваща система става по-сложна за преодоляване.

Предимства

Плюсовете на електромагнитното заключване съвсем не са малко. С тях не само се повишава сигурността, но и се осигурява значително удобство при ежедневното преминаване на входно-изходните точки. Дроп болт заключващите системи се управляват с електронни чипови ключове, способни да отключват неограничен брой врати, за които имат зададен достъп.

Те са особено подходящи за големи офис и обществени сгради, където на служителите се налага да преодоляват голям брой заключващи системи. Електромеханичната брава, командвана с чип позволява на хората с оторизиран достъп да използват един електронен ключ за отваряне на множество помещения. Освен входове, с тях могат да се отключват и складове, гаражи, асансьори и т.н.

Особености на захранването

Отличителна черта на дроп болт бравата е необходимостта от електрическо захранване. За да работи, тя трябва да бъде свързана с източник на електроенергия. В зависимост от индивидуалните предпочитания и нуждите на ползвателя, е добра идея да се осигури аварийно захранване, обезпечаващо непрекъснатата работа на дроп болт системата.

Различни потребителски настройки позволяват на заключването да реагира по различен начин при прекъсване на електроподаването. При следване указанията за аварийна и пожарна безопасност, напрежението, обезпечаващо затворен ход на заключващите механизми, се изключва автоматично, за да се осигури възможност за бързо евакуиране на служители и обитатели.

Когато е нужно определени помещения да останат на заключени, електрическата брава остава заключена посредством предварително осигурено аварийно захранване. Автономното захранване на заключването е подходящо както за обекти със специфично предназначение, така и за жилища – блокови входове, апартаменти и еднофамилни къщи.

Последното, което е нужно да знаете за електромагнитните брави дроп болт, е нуждата от професионален монтаж. Докато всеки би могъл да монтира собственоръчно една стандартна механична ключалка, то електромагнитната брава се нуждае от професионален подход, включващ избор на модел, определяне начина и мястото на монтаж и интегриране с механичните компоненти на вратата.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс системи за заключване с дроп болт