Струва ли си да платим по-високата за входна врата с пръстов отпечатък цена?

входна врата с пръстов отпечатък ценаИнвестицията в качествено и надеждно заключване е въпрос, пред който са изправени болшинството бизнес обекти, а вече и немалък брой частни лица. Взломните кражби и честата загуба на механичните средства за отключване, доведоха до създаване на методи за управление на вратите, базирани изцяло на електрониката. Пред все повече хора стои въпросът заслужава ли си да се плати по-високата за входна врата с пръстов отпечатък цена?

Кои са гарантираните предимства?

Отключването на входната врата посредством пръстов отпечатък има редица предимства. С отпадане на механичния ключ, става много по-лесно и удобно да се премине входното съоръжение. Загубени, забравени и откраднати ключове – тези проблеми се решават автоматично, защото средството за отключване е винаги налично и не може да бъде откраднато или фалшифицирано.

Важно подобрение в управлението на входно-изходните точки настъпва с възможността да се удостоверява право на достъп, както и да се отнема тази възможност по максимално бърз и лесен начин. Една биометрична брава има капацитет за запаметяване на множество абонати, което е изключително удачно решение за входните врати на жилищни, офис и административни сгради.

Отпада нуждата да се правят ключови дубликати за всеки нов абонат на системата, както и тази да се променя заключването, за да се избегнат злоупотреби от страна на лица, лишени от достъп до сградата, които са запазили или копирали предоставените им преди това ключове. Отварянето на вратата става след поставянето на пръста върху сканиращото устройство. Прави се сравнение с предварително съхранените данни, и при съвпадение, входът става достъпен.

Кое определя цената?

Вероятната цена на врата с пръстов отпечатък зависи от множество фактори. На първо място е важно да се определи дали ще се подмени наличната врата с нова или ще се подмени само заключващата система. Цената на взломо-устойчивите врати също не е символична. Заключване от висок клас е редно да се монтира на здрави и устойчиви против взлом врати – метални, блиндирани и т.н.

Каква разработка ще се използва? Пазарът предлага както съвсем икономични решения, така и многокомпонентни системи за контрол на достъпа, подходящи за обекти с по-голям брой на преминаващите. От значение е също къде ще бъде внедрено сканиращото устройство – на вратата или на дръжките за отваряне.

По-модерните брави с биометрично отчитане са по-лесни за монтиране и не изискват промяна в конструкцията на вратите. Когато сензорът е вграден в дръжките, се постига по-елегантен облик на входната точка. Отпада нуждата от разпробиване на отвори в конструкцията на вратата, които неизбежно ще повлияят на естетическата ѝ стойност.

Пазарът на системи за сигурност предлага много добри разработки, при които сензорите за сканиране са оборудвани с интелигентен софтуер, който комуникира криптирано с контролния блок. Една по-съвършена заключваща система притежава свойството да открива промени в навиците на потребителя, като се обучава да го разпознава с всяко следващо използване.

Дали е рентабилно да се плати по-висока цена за качествена брава с пръстов отпечатък? Отговорът на този въпрос зависи изцяло от вида и предназначението на съответния обект. По-новите жилищни кооперации, организациите със стратегическо значение, офис сградите и повечето търговски обекти имат всички индикации за рентабилност на инвестицията. Колкото по-висока е нуждата от надеждна защита в даден обект, толкова по-скъпа разработка следва да се използва.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс решения за входни врати с пръстов отпечатък