Системи за отключване входни и интериорни зони

чипове за входни вратиЧипове за входни врати са предпочитаните системи за отключване входни и интериорни зони. Името им се свързва с повишена степен на защита, модерна конфигурация и удобство при употреба. Микрочиповете, имплантирани в корпуси с най-разнообразен формат и обем, могат да бъдат фиксирани (постоянен код), и криптирани или двойно криптирани за защита на кодираната информация върху чипът. Тя е уникална в ключът на всеки отделен потребител, а потребителите на тези идентификационни системи често достигат внушителната цифра 10000. 

Електронната система за контрол на достъп с чип функционира благодарение на няколко компонента. Захранващ блок с микропроцесор за анализ, четящо устройство за чип/карти/код/биометрия с вграден контролер, бутон за изход от вътрешната страна на вратата и чипът за идентификация са задължителните компоненти в схемата. 

Идентификационните модули са неактивни без присъствието на задължителният фиксиращ компонент – бравата, която прикрепва касата към крилото на врата. Обикновено тя е електронна брава със здрава конструкция от неръждаема стомана, предназначена за работа в широки температурни амплитуди. Тези заключващи компоненти се разделят на няколко вида. С какви корпусни характеристики се отличават бравите, които откриваме като част от системи за контролиран достъп с чипове? 

Електромагнит 

Електромагнитът е конструкция от два метални компонента за вграждане в двете срещуположни зони на врата. Монтират в централната зона и в горният ъгъл, като при вратите в интериорни жилищни и офисни пространства се препоръчва монтаж на двойка електромагнити (горна и долна част). Корпусът се състои от бобина от електропроводник. Когато тя почерпи електрически ток, създава електромагнитно индукционно поле и се прикрепва към срещуположната част, където се монтира планка с пластина. 

Елетромагнитът се отключва единствено чрез комуникация между електронен ключ и четец, заради вграденият корпус. Предимството на скритият монтаж му осигурява защитеност от взлом. Дори и при откриване на позицията му и механичен удар обаче, здравата метална сплав не се отключва след фиксиране на ключалката. Тази конструкция понася 300-500 кг. тежест, а функционирането чрез магнитна индукция осигурява съхранена структура на компонентите и дългосрочна експлоатация. 

Дроп Болт

Компактна електронна брава с метален шип с различен диаметър и дълбочина на проникване, който заключва врати, прозорци и мебели, са основните характеристики на Дроп Болт. Възможността за монтаж върху врати е разнообразна – както върху касата, така и върху крилото чрез инсталация вътре в корпусът. Местоположението й също е избирателно – хоризонтално или вертикално интегриране, което затруднява откриването й при опит за разбиване. 

Бравата предлага отключване с управление от външно устройство (чип, карта, дистанционно управление) и механичен ключ с перо. За механичният вариант е характерно скосяване на заключващият шип. Открива се върху врати от метал, дърво, PVC и стъкло. Монтира се с или без допълнителна планка. 

Електромеханична   

Електромеханичните брави работят с двустепенен режим на заключване – език и 2-9 шипове с разположение в произволни точки на конструкцията, с фиксация от няколко масивни метални цилиндри. Активацията се осъществява с електрически заряд, обикновено осигуряван от вграден захранващ модул. 

Отвътре бравата се регулира чрез механично заключване и дръжка, което е възможно и за външната й част в аварийна ситуация. Тези устройства обикновено разполагат с порт за връзка към допълнително захранване за постоянен заряд. 

Всички описани заключващи конструкции се отличават с различен капацитет на работа, памет и брой потребители, а в бравите с външен монтаж четецът нерядко е вграден в тях. Най-функционалните работят с две четящи устройства, за няколкостепенна идентификация.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс чипове за входни врати