Комбинираните предимства на традицията и модерните технологии при електро механичните брави

електромеханични бравиДвойно защитената външна и интериорна врата са лесно постижими цели. Непробиваемата система за сигурност изисква единствено правилно подбрани и съотнесени елементи в съотношението материал на врата:заключващи компоненти:идентификационна система. 

С популяризирането на електромагнитни, електрически и електромеханични брави, идентификационната система с електронни ключове вече е основна част на всяка заключваща конфигурация. Тя е усъвършенстваното видоизменение на традиционното механично заключване, а предимствата й са уникалност на ключът, бързо и лесно отчитане на данни (отключване), управление и пълен мониторинг на ключовете от софтуерна платформа. 

Съчетанието от брава с електрическа активация и идентификатор с уникален код за достъп е илюстрация на най-качествените технологични постижения в сигурността. Те са създадени изцяло в полза на потребителят, предоставяйки повече увереност, комфорт и опростено интуитивно потребление. Електромеханичната брава със скенер за пръстов отпечатък е пример за високотехнологична система за контрол на достъпа: устойчива на разбиване и климатични промени брава, и сензорен идентификатор на уникални данни, напълно защитен от злоупотреба. 

Защо електромеханична брава 

Електромеханичните брави са възможност за електронно задвижване на бравата отвън и избор между бутонно и механично отваряне на вътрешната изходна част. Те са заключващ компонент със скрит или повърхностен монтаж. При пълно вграждане във вратата, бравите се монтират в произволна точка от крилото. Това ги прави трудно откриваеми при опит за разбиване. 

Дори и при счупване на външен детайл от бравата обаче, тя остава здраво фиксирана към касата. Механизмът е с антивзлом функция, осъществявана от здрави цилиндрични компоненти – те трудно се отстраняват с механична сила.

В зависимост от конструкцията си, този тип брава се отваря чрез допълнителна механична дръжка или собствена електрически управляема дръжка (соленоид). 

Огромното й предимство е в многоточковата фиксация – електромеханичният компонент заключва с език и няколко на брой шипове (2-9), позиционирани в различни зони на конструкцията, което определя и невъзможността за преодоляването й. Диаметърът и дълбочината на проникване на шиповете също се различават при отделните варианти на моделът. Тези параметри са другите основни предимства на електромеханичната брава – по-масивните и дълги шипове определят изключително категорична фиксация. 

Задвижването се осъществява с активиране на единичен или двоен вграден серводвигател. Процесът се осъществява с подаване на електроимпулсен сигнал в продължение на няколко секунди. Рискът от блокиране на бравата в заключено положение е изключен: евентуалната повреда на моторът я оставя в отворен режим, а освен това тя разполага и с опция за аварийно механично отключване, чрез механична релокация на шиповете. Вграден датчик информира за текущият работен режим. 

Сензор за пръстови отпечатъци – най-сигурната защита за входната врата 

Биометричните характеристики предоставят удобството на сигурността, постигната без физически усилия, уплътняване с масивни обкови и изгубени ключове. За пропуск е достатъчно единствено лично присъствие. Пръстовата идентификация е най-често прилаганата биометрична идентификация у нас. Тя се осъществява чрез сензор за сканиране и последващо разпознаване на отпечатъци, и е защитена от прекопиране рисунъкът на пръстовите папили. 

Електронният блок запаметява единствено стилизиран точков контур, който не може да пресъздаде достоверен отпечатък, чрез който неоторизирани лица да проникнат в сграда. Скенерът е по-високозащитен компонент от бравата, към която е монтиран, така че бравите със сензорни четящи устройства придобиват наименованието биометрични брави. 

Какъв четец да изберем 

Четецът за отпечатъци трябва да е пригоден за външен монтаж, също както и бравата. Това налага наличие на определен рейтинг на водоустойчивост, взломоустойчива повърхност и защита при промяна на температурните амплитуди. Високотехнологичните сензори са с функция самопочистване, така че неприятните маслени петна от пръсти не повлияват сканиращата функция. 

Скоростта на разпознаване на пръстов отпечатък е важен параметър, но характеристиката,която определя предназначението на устройството, е капацитетът на запаметени данни. Търговските и бизнес сгради са с много по-интензивен човекопоток от жилищните и някои хотелски комплекси, така че вградената памет трябва да е с пространство на съхранение на над 200 пръстови отпечатъка.

Повечето потребители искат да съчетаят технологичните предимства с привлекателна визия. Фирма V-Max предлага качествени разработки от най-известните европейски производители, както и експертна консултация относно подходяща конструкция и монтаж. Монтирането и експлоатационната поддръжка също са наша грижа.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс електромеханични брави