Защо предпочитаме електронните системи за заключване

електронно заключване на вратиПрез последните години механичните ключалки все по-активно се заместват от по-сигурното електронно заключване на врати. То е представено от електромеханични, електромагнитни и електронни брави, както и насрещници, задвижващи отключване/заключване чрез електрически ток. Те са изключително здрави, вандалоустойчиви и пожарообезопасени, голяма част – със “скрит” монтаж, който остава невидим за околните. Неръждаемият и антикорозионен метал позволява инсталиране и върху външни врати в открити зони.

Защо електронни механизми

Заключването става посредством дълги напречни шипове, изработени от изключително здрава удароустойчива сплав. Тези брави работят в много широка температурна амплитуда, а при повечето са предвидени два режима на реакция при прекъсване на електрозахранването – Fail Safe –антипаник модел (оставяне отключен) и Fail Secure (оставяне заключен).

Удобството на тези механизми е отчасти заради широкото им приложение. Те осигуряват по-високата степен на защита за блиндирани метални, дървени, PVC и стъклени врати, както и за домашни шкафове, където съхранявате ценностите си. Другото им предимство е удобното управление.

Електронното заключване почти винаги е обвързано с бутонна или сензорна клавиатура за набиране на PIN код, RFID четец за криптиран чип или скенер за биометрични данни (пръстов отпечатък, вени, ирис). Понякога, всички описани устройства са комбинирани в един апарат, инсталиран върху металният корпус на бравата. Тези вариации са по-скъпи, но създават най-сигурният контрол.

И така, електронните брави се активират от външната страна на врата с парола, контактни или безконтактни електронни ключове, жетони, карти, стикери, тагове и етикети с вграден чип. Биометричните данни са най-сигурният и модерен начин да заявите правото си на достъп до обект.

Особено предпочитаните системи обаче се отварят от отдалечено разстояние с безонтактни чипове, действащи дори през плат и кожа. Вътрешната част на електромагнитните брави и насрещници обикновено се отваря с обикновена дръжка на врата или бутон. Механизмите са лесно управляеми, и то чрез централизиран подход – прилежащият електронен модул за контрол позволява отключване от дистанционно управление с динамичен код.

Бравата, обвързана с четци, скенери и клавиатура струва повече, но защитава сигурността на обекта ви както никое друго устройство! Ако изберете скритата в касата на вратата конфигурация от ключалка и четец, предварително печелите пред всеки потенциален нарушител.

Най-добрите производители

Решили сте ключалката на входната ви врата да бъде електромагнитна, електромеханична и електронна брава? А може би насрещник? Ако сте наясно кои производители на заключваща техника могат да ви предоставят най-доброто качество, ще спестите излишни средства и ще се насочите към правилният производител.

Специалистите по сигурността работят със световноизвестни компании. Затова е сигурно, че продуктите в каталозите им могат да предоставят изключително висока защита и дълготрайна експлоатация. Като такива са познати марките MAUER ABLOY Locksys Mul-t-lock KESO и още много от първокласният свят на електронните ключалки. Изборът на патрон, брава и цялостна система за контрол на входни зони определя сигурността ви. Направете го разумно!

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс механизми за електронно заключване на врати