Необходимите за различни обекти заключващи системи

Ефективните за съвременните условия заключващи системи за входни врати вече са напълно различни от еднотипните механични ключалки и секретни брави. Механизмите на заключване вече се срещат в няколко разновидности, но всички те са в категорията на електронното/автоматизирано заключване. Единствените обекти, които все още функционират с механични ключове, са врати на жилищни апартаменти, частни еднофамилни къщи, малки хотели, входни зони на кооперации и още ограничен брой сгради.

Най-добрият избор за контролиране на достъп

Навсякъде вече се наблюдава активен преход от механични към електронни заключващи устройства. Последните могат да се използват както за външни, така и за асансьори и други вътрешносградни помещения. Поставянето на видеодомофон е още един метод за изграждане на интелигентен контрол на достъп. Кои особености определят изключително високата защита при електронните/автоматични системи за заключване?

Електронното заключване за входни зони предлага високоефективна защита срещу проникване с взлом. То представлява изключително устойчив срещу механични въздействия и химични съединения механизъм. Монтирането може да се извърши чрез вграждане в повърхността във вратата или чрез открит монтаж и прибавяне на предпазна планка. Съвременните специалисти препоръчват няколко типа:

Електромагнитна брава Болт и електромагнитен насрещник

Бравата “Болт“ функционира с директно електрическо захранване. Заключването става с дълъг стоманен шип след подаване на напрежение,  а се  отваря със специален електронен ключ. От вътрешната страна на вратата системата се контролира с бутон, домофонна система и понякога със същия тип механизъм, както и от външна страна.

Електромагнитен насрещник също работи с електрически ток и рядко се използва като самостоятелен заключващ механизъм. Обикновено той се обвързва към допълнителна охранителна система. Тази стъпка е задължителна за осигуряване на достатъчно висока степен на сигурност.

Електромагнитна брава с кодово отключване

Докато изброените дотук електронни механизми впечатляват предимно с устойчив материал на изработка (степен на натоварване до 300 кг.),  електромагнитната брава с код е стъпка към по-новите технологични решения. Тя разполага с интегриран четец (клавиатура) за безконтактно отключване, което я превръща в интелигентна система за контролиран достъп.Тя е една от най-ефективните входни заключващи механизми.

Широко използвана във входните и вътрешни зони на голям брой административни, офис и развлекателни институции, отскоро се наблюдава все по-сериозното й присъствие при входните пространства на жилищни кооперации. Отключването се извършва с въвеждане на персонален код, отчитане на RIFD карта или чип.

Върху личните идентификатори се съхранява криптирана информация, която се изтрива при сигнал за изгубен, откраднат или повреден отключващ механизъм. Последният и най-актуален заключващ метод е посредством биометричен терминал. Той обаче е достъпен предимно в сгради с необходимост от повишена защита и все още не е популярна в частни имоти.

Автоматизирани заключващи механизми

Системите за заключване на гаражи, подземни паркинг пространства, а и на много сгради с обществено значение, магазини и заведения са много по-солидни от електронните системи, монтирани в жилищните кооперации. Всъщност, механизмът обикновено обхваща цялата автоматична плъзгаща врати, ролетна или гаражна врата, и е с вграден механизъм за задвижване с контролер, както и възможност за обвързване с безконтактна конфигурация управление.

Електронната конфигурация е най-добрата за момента защита за вратата на вашият дом, офис, вила или заведение. За да е ефективно, то се интегрира към интелигентно изградена система за контрол. Това означава придружаващо видеонаблюдение, механизми за асансьорни кабини и вътрешни контролно-пропускателни пунктове.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс заключващи системи за входни врати