Истини и митове за модерните заключващи системи

електронно заключване

Ако планирате подмяна на механичното с модерно електронно заключване отдавна, вероятно сте попадали на всякакъв тип информация относно него при личните си проучвания. Сред нея има много истини, но за съжаление и доста митове. В следващите редове ще ви концентрираме върху митовете, за да ви дадем възможност да разберете реалните факти за този вид контрол на достъп и начин да се защитите от крадци и други посегателства.

Електронното устройство не работи, когато токът спре и е трудно за управление

Това е първият мит относно електронните заключващи системи, който е далеч от реалността. Те функционират благодарение на специални батерии. Ще са нужни около две години липса на подаване на електрически ток, преди бравата ви да спре да работи с чиповете, които всяко домакинство има в блока ви.

Истината за другото схващане, че електронният заключващ механизъм е особено трудно да приспособи към конкретни нужди, всъщност откриваме точно на противоположният полюс. Всяка фирма, която монтира механизмите за заключване и цялата конфигурация за контрол, лесно ще обясни как да ги приспособите към вашите персонални нужди. Тези инструкции се предават на управителя на съответната сграда.

При пожар излизането е невъзможно, а самата структура е податлива на повреда

Модерните системи, към които е интегрирано електронното заключване, разполагат с усъвършенствани сензори, които веднага разпознават този тип опасност. Така при опасност те ще бъдат автоматично отворени и вие съвсем безпроблемно и почти веднага ще се измъкнете.

Митът, че бутоните са податливи на развала в следствие на климатични условия или влага –  валежи от дъжд и сняг, мъгла, тежки зимни условия, е много преувеличен. Даваме пример със стандартен смартфон: когато той се намокри, сензорите му трудно се износват, тъй като са от висококачествени материали.

С електронните механизми е същото. Необходимо е продължително и обилно намокряне за подобна ситуация. Дори и външният механизъм за избиране на кода на електронната система се потопи обилно във вода, бутоните на системата все още ще продължават да  работят.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс системи за електронно заключване