Кои са причините да преминем към масово използване на електронни брави за входни врати?

електронни брави за входни вратиВ съвременния свят все по-често ни се налага да използваме продуктите на електрониката, вместо простите механични решения, които постепенно остават в миналото.Експертите по сигурността прогнозират, че в много близко бъдеще човечеството ще премине към масово използване на електронни брави за входни врати.

У нас електронната брава е все още рядко използвана за заключване на входните врати на частни жилища – къщи и апартаменти. Тази техническа разработка обаче присъства в заключването на вратите в обекти със специално предназначение, където е нужно ефективно решение за контрол на достъпа. Можем да видим електронните заключвания и на вратите на апартаментите в хотелските комплекси.

Кои са причините да прегърнем модерните технологии?

В социологически план се оказва, че за модерния човек два фактора са с особено важно значение за ежедневното съществуване – това са удобството и сигурността. И по двата показателя качествените електронни брави за входни врати се справят отлично. По отношение на удобството, те осигуряват лекота и бързина на преминаването.

Ако все още използвате механична ключалка, включително от висок клас на анти-взлом защита, със сигурност сте напълно наясно с дискомфорта, свързан с търсенето на ключовете всеки път, когато искате да си влезете у дома. При електронните разработки улеснението е огромно. Независимо дали ключът е под формата на карта, персонален код, пръстов отпечатък или личния ви смартфон – отключването на вратата се случва без усилия и разход на време.

Относно защитата от неправомерно навлизане в личното ви пространство, повечето електронни системи за входни врати вършат отлична работа, особено когато са обвързани с друг вид система за контрол на достъп, алармено известяване или камери за видеонаблюдение.

Макар за момента да не е напълно изключена възможността чрез хакерска атака да се атакува софтуера на дадена брава, за да се проникне в чужда собственост, тези престъпни практики са все още малко използвани както у нас, така и по света.

Смарт заключването ще промени живота ни изцяло

Цялата идея за интелигентно заключване на входни врати, посредством електронни брави, както и всяко устройство за интелигентен дом изобщо, цели да добави удобство в живота ни. С интелигентните брави, използващи функции за отдалечен достъп, гласов контрол и сцени на Google Assistant, Apple HomeKit и Amazon Alexa, можете да настроите сцени като „OK Google, лека нощ“, чрез които да гасите осветлението, регулирате термостата и заключвате входната си врата.

Днес е възможно да контролирате интелигентното си заключване от разстояние, когато е свързано към Wi-Fi. За целта е нужно закупуване на малък, плъгин Wi-Fi мост, който да свърже ключалката към вашата интернет мрежа.

След като направите това, ще можете да заключите и отключите вратата си от всяко място, където имате интернет връзка. Забравихте да заключите вратата, когато излязохте за работа? Вече можете да го направите от всяка точка на света. Свързаното към мрежата заключване ще ви предупреди, в случай че вратата ви остане отворена или бъде отключена, докато отсъствате.

Ако сте собственик на къща за гости или ползвате услуги по домовете – почистване, разхождане на кучета, гледане на деца и възрастни хора, интелигентните електронни брави за входни врати ще улеснят живота ви значително. Няма да ви се налага да правите резервни ключови дубликати, защото вместо това ще раздавате цифрови ключове посредством придружаващото бравата мобилно приложение.

Този път обаче ще имате пълен контрол над влизането и престоя в дома ви, ограничавайки / позволявайки достъп по предварително зададен график. Например, можете да разрешите на конкретни потребители да влизат само от понеделник до петък между 14:00. и 16 ч. Има и опция да се разреши на съквартиранти и членове на семейството неограничен достъп, така че системата работи за цялото домакинство.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс електронни брави за входни врати