На какво заключване можете да заложите?

Най-достъпният и лесен начин за добавяне на допълнителна сигурност към всяка входна врата, е с помощта на електронно заключване на врати. Електронните разработки са сред ефективните средства за охрана на входни пространства. Те са в пъти по-трудно преодолими от класическите механични брави и ключалки, а в същото време предлагат огромен брой финансово изгодни решения. При колебание кой тип да изберете, тук можете да разгледате най-добрите.

Спомагателна електронна заключваща система

При ограничен бюджет е разумно да се ориентирате към спомагателна заключваща система, която осигурява допълнителна невидима защита на механичната ключалка. Една стандартна конфигурация от този тип представлява мини брава, осъществяваща блокиране на наличното механично затваряне. Тя включва електронен управляващ модул, електромагнитен език и дистанционно управление.

Принципът на работа на този електронен модел е максимално прост. При затваряне чрез механичният ключ, електромагнитният език блокира автоматично шиповете на бравата. Отключването пък става с отблокиране на шиповете чрез натискане на бутон или комбинация от бутони, в зависимост от вида на системата. Към повечето електронни системи има вградена аларма и захранване. Алармата се активира с бутон при заключване на вратата.

Електронна система с висока степен на сигурност

Имате на разположение богат избор от модерни заключващи конфигурации с висока защита. Ефективни както за основно, така и за допълнително обезопасяване на входни зони, те осигуряват невидимо заключване, посредством скрит монтаж. Управлението им се осъществява посредством контактни i-Button чипове.

Една стандартна такава система обикновено е комбинация от електромеханична брава, електронен модул за управление, захранващ модул, акумулатор, различен брой потребителски контактни чипове и 1 мастър-чип за модел ПОТРЕБИТЕЛ. Моделът КОНТРОЛ  включва и сервизни чипове.

Действието на този клас брави е електро-механично, без възможност за механичен начин на отключване, като е осигурена защита срещу блокиране в заключено положение. Монтажът им сравнително сложен. Модулът се монтира в касата на вратата с цел да се избегне окабеляването, но е възможно и позициониране в крилото. Местоположението на четците за контактните чипове остава неизвестно за крадците.

Заключване с дистанционно

Можете да заложите на конфигурация с дистанционно управление и алармена функция. Тя отново залага на скрит монтаж, като управлява функциите чрез контролер с уникален код за всяка отделна конфигурация ключ на скачащия код.

Заключването става на електро-механичният принцип, а изключително високата степен на защита се обезпечава от два дълги и масивни стоманени шипа. Системата е изградена от стандартната двумоторна електромеханична брава, с модули за управление, захранване, акумулатор и различен брой дистанционни управления. Местоположението на бравата може да бъде на нестандартно място, а поради липсата на ключалка остава напълно  неизвестно на крадците.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс системи за електронно заключване на врати