3 причини да предпочетем електронни брави за входни врати

електронни брави за входни вратиМодерните електронни брави за входни врати са отговорът на все по-нарастващата необходимост от защита на външни и вътрешносградни пространства. Докато преди години те са присъствали единствено в обектите с много висока степен на охрана, днес можем да ги забележим при входните зони на почти всяка жилищна кооперация. Механизми за заключване/отключване, те се задвижват чрез създаване на електрическо/електромагнитно поле между отделните компоненти.

Моделите им са разнообразни, а всеки от тях се активира чрез контактни/безконтактни ключове. Електронните брави изграждат само високофункционални и интелигентни системи за контрол на достъп, устойчиви са на почти всякакъв тип въздействия и са подходящи за монтаж на входни и интериорни врати. Тези технически спецификации обаче далеч не са единствените им предимства. Вижте 3 причини, които ще ви вдъхновят да изградите контролно-пропускателен пункт с тях.

1. Дългогодишен живот за отделните компоненти на бравата

Електронната брава се отключва чрез волтово електрическо поле, или електромагнитна индукция. Подаването на напрежение е необходимо само по време на задвижващият момент при отключване на заключена врата, който се осъществява за няколко секунди.

Най-надеждните механизми сред този тип заключващи системи ограничават достъп до определено пространство с един или няколко шипове,  с различна дължина и сечение (електромагнитна брава Болт), или със солиден електромагнит. За разлика от механичните брави, електромагнитът не подлежи на износване – той не разполага с механични детайли, което предотвратява триенето на металните пластини в ключалката с механично перо на ключ, на език и шипове.

Брава тип Болт също е защитена от изтъркване на металните шипове, тъй като минутното електронно задвижване осигурява минимална степен от амортизация. Неръждаема метална конструкция, устойчива на счупване и химически елементи, допълва предимствата й, и я прави идеален избор за открит монтаж.

2. Независим скенер/клавиатура за идентификация

Електронно задвижваните брави се отключват с идентификационни данни – чип, магнитна карта, биометрия. Те се разчитат и разпознават от контролер (скенер, клавиатура), инсталиран в близост до бравата, но без да е обвързан с конструкцията й.

Въпреки че е изключително устойчив, повредата може да засегне този компонент от отключващата система, но при такава ситуация, той просто се подменя с нов. Разбиването на електронният отчитащ детайл, дисплеят или неизправността в LED индикацията при iButton ключовете, са често срещани проблеми, но те са лесно поправими.

3. Индивидуален код и контактен/безконтактен ключ за всеки потребител

Електронните брави за външна врата се отварят чрез PIN клавиатура, биометрични данни, както и специално програмиран чипов идентификатор. И докато телесните ни параметри са уникални, рискът от записване и неправомерно използване на другите видове идентификатори, сериозно застрашава безопасността на обектът.

Модерната електронна заключваща система изработва индивидуални ключове за достъп на всеки потребител. Програмираните данни в RFID микрочипа подлежат на защита с криптиране и парола, а контактните електронни ключове са напълно защитени от копиране на уникалната информация в тях. Изгубеният/откраднат ключ просто се изтрива от паметта на контролната софтуерна програма и се програмира нов, без да се налага неудобството от промяна на настройки в самата брава.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс електронни брави за входни врати