Електронна брава за врата – отличен избор за входни, интериорни и стъклени врати

електронна брава за вратаВ недалечното минало, електронните шифрови брави с висок клас на сигурност се  наблюдават предимно върху секретни сейфове и сейфови касети, за да обезпечат максимално неприкосновеността на съдържанието им, което се състои от лични документи, бижута и друг тип ценни вещи. Кодовата система на достъп и устойчивостта на самият заключващ компонент стават популярни като най-сигурната система за ограничаване на достъп, недостъпна за обикновеният потребител заради прекалено високата си стойност.

Днес, монтирането на електронна брава за врата е практика във външните и вътрешни пространства на всяка обществена сграда, при входните зони на почти всяка жилищна кооперация, както и върху прозорците, и дори мебелите. Собствениците на апартаменти и еднофамилни къщи също се възползват от предимствата на този заключващ компонент. А какви точно са те и с какво електронното заключване за врати превъзхожда механичното?

Електромагнит за входни врати 

Електромагнитната брава се характеризира с повишено ниво на сигурност, благодарение на изключително здравият си корпус, който понася тежест до 300 кг. Допълва прекрасно конструкцията на здрави блиндирани врати, към каквито и най-често се използва. Електромагнитът се открива във вариант за скрит (вкопан) и външен монтаж, като първият вариант е възприет за по-сигурен, заради невидимата конструкция, трудна за откриване и разбиване.

Откритата инсталация става върху подходяща за формата и материалът на вратата планка, а вкопаването се извършва чрез вграждане в касата и съответно в профилът на крилото – електромагнитът се състои от две части, по една за подвижният и неподвижен корпус на вратата. Присъствието му обезсмисля инсталацията на друга брава и насрещник.

Заключването на корпусните части става чрез електромагнитна индукция, която ги прилепва една към друга. Самата брава консумира електрически ток в заключено положение. Отключва се само с електронен чип или ключ, но често е предвидено авариен механичен ключ. Обикновено се монтира в горната част на вратите.

Метална неръждаема сплав гарантира взломоустойчивост и отлична работа при големи температурни амплитуди и повишена влажност, за което бравата се тества. Изключително предпочитан избор за най-строго контролираните входни зони, тя позволява отключване с безконтактен чип, четящото устройство за което се монтира отделно от бравата. Това, както и липсата на механични части, са огромни предимства за съхранението на корпуса й.

Дроп Болт и електромагнит за интериорна и стъклена врата 

Електронната брава открива широко приложение и върху интериорните врати на бизнес и офис сгради, а също и на входни врати на апартаменти. Предимствата са бързото и удобно безконтактно/контактно отключване с електронен ключ или чип, и голямата устойчивост на металните неръждаеми механизми. Модерната визуална концепция също е доста атрактивна и представителна.

За по-леките интериорни врати често се използва електронна брава с шип (тип Болт), както и допълнителни електромагнитни насрещници и автомати. Eлектромагнитните брави Болт също са допълнителни заключващи компоненти, според конструкцията си, и се състоят от две части, които отново  монтират в касата или подвижното крило. Фиксирането с шип е изключително здраво, а опитите показват, че дори и при счупване на някой от компонентите, бравата не се отключва.

Заключва се автоматично след затваряне на вратата, и обикновено консумацията на електричество е в затворено положение. Огромното й предимство е, че позволява инсталиране на четящо устройство директно върху корпуса си. Такъв тип брави, а също и електромеханичните, често предлагат хибриден отключващ модел (чип и биометрия, чип и магнитна карта и др.), което повишава сигурността на заключващият елемент.

Стъклената врата или витрина на фирмен обект също се нуждаят от качествена защита срещу взлом, каквато откриват в електронните и електромагнитни брави. Специалистите в сферата са разработили системи за монтаж на този тип брави върху стъкло, а съвременните производители предлагат модели за инсталация без рязане на стъклото.      

Бравите са малки, фини и красиви, контролират се с ключ или ротационна планка, и са предвидени за монтаж в горната или подова част. Голямото им предимство е укрепването на стъклените витрини и съвместимостта им към различна дебелина на стъкло.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс електронни брави за врата