По-добрата защита срещу взлом

Електрически брави за входни вратиПопулярните електрически брави за входни врати откриваме в огромен брой входни зони на административни, офис, бизнес сгради и жилищни кооперации. Този тип заключващи устройства се активират чрез електроенергия и са с ограничено присъствие на механични компоненти. Така конструкцията им има възможност да се запази непокътната за изключително дълъг период, понеже детайлите й не участват в постоянен контакт и са достатъчно устойчиви, за да устоят на опит за разбиване чрез груба сила.

Електрозадвижваните механизми се срещат в няколко разновидности. Всички те са подходящи за интегриране към врати от всякакъв тип материали, а структурата им се различава значително, като според нея се степенува сигурността на устройството. Бравите с шипове осигуряват механичен тип преграда, докато другите насрещници и брави разчитат на вграден магнит с огромна здравина. Повечето от тях са пригодени за самостоятелно използване, но и като комплект с механична брава.

Електромеханични или електромагнитни брави

Двата варианта си приличат, но ги разделя една единствена особеност в конструкцията им. Единият модел се задвижва с електрически контролирана платка-език, а другият представлява комбинация от магнит и пластина. Всеки има необходимост от различно напрежение за захранване, но разполага с огромна издръжливост на сблъсък с външна тежест. Насрещниците са разновидност на електромагнитното заключване, често използвани при кооперативни домофонни уредби.

Бравите тип Болт за скрито вграждане спада към конструкциите с метален шип. Много предпочитана при обекти с повишена необходимост от защита, тъй като вградената конструкция не може да бъде разбита и отстранена от вратата. Тя се среща в два варианта: проектирана за оставане в отворено положение, и за заключване при спиране на електрическите импулси.

Голяма част от електромагнитните варианти също са оптимална защита за всеки дом, кооперативен вход или офис сграда. Детайлите на тези брави не са обединени, и се инсталират поотделно върху касата и крилото на вратата. Дори  след счупване на някоя от частите обаче, механизмът е толкова здраво вграден, че съответната врата не се отваря.

Електрическите модели обикновено са изградени от висококачествени метални сплави с прахово боядисана повърхност, така че са подходящи за монтаж в открити пространства. Автоматизираното задвижване предпазва конструкцията от  продължително и засилено триене, което би я увредило. Тези устройства се отварят чрез дистанционно управление, клавиатура, контактни и безконтактни чипове, магнитни карти и биометрични данни.

Бравата – система за контрол на достъп

Електрически задвижваните брави са единствените заключващи механизми, които сами по себе си представляват система за контрол на входна зона. Те се сработват успешно с домофонна уредба, биометрични терминали и устройства за видеонаблюдение. Комбинацията осигурява свръхефективен контрол и сигурност, заедно с гаранция за устойчивост на бравата. Пропускът до определеният обект е възможен единствено след заявяване на лични данни, които трудно биха могли да бъдат копирани и подправени.

Чиповете и картите за достъп представляват кодирани устройства, съхраняващи информация за всеки достъп до съответната сграда. Уникалната парола или криптираното съдържание в чипа гарантират селективност при достъп. Откраднатият или загубен чип или карта, съответно много лесно и бързо може да бъде изтрит от системата, което спестява необходимостта от подмяна на патрона, характерен за механичните устройства. Удобството и сигурността на електронното заключване го прави предпочитано във все повече учреждения и домове.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс електронни брави за входни врати

✅ Самостоятелно решение за защита на обект ли са електрическите брави, или могат да работят с други видове охранителни системи❓

Електрически задвижваните брави са единствените заключващи механизми, които сами по себе си представляват система за контрол на достъпа до входно-изходна зона. Те се сработват успешно с домофонни уредби, биометрични терминали и устройства за видеонаблюдение. Комбинацията от няколко разработки за достъп осигурява свръхефективен контрол и сигурност, заедно с гаранция за устойчивост на бравата.

✅ По-дълъг или по-кратък е работният им живот спрямо този на механичните брави❓

Електрическите и електронните брави имат минимален брой механични компоненти, което спестява износването на заключващия механизъм. Бравите – електрически и електромагнитни, се активират от електрически ток, като по този начин конструкцията им има възможност да се запази непокътната за изключително дълъг период, понеже детайлите ѝ не участват в постоянен контакт и са достатъчно устойчиви, за да устоят на опит за разбиване чрез груба сила. На практика животът им е много по-дълъг от този на конвенционалните брави..

✅ Каква е разликата между електромеханичните или електромагнитните брави❓

Структурата на двата вида електрическо заключване и принципът им на работа обуславя съществените разлики между тях. Докато единият модел се задвижва с електрически контролирана платка-език, то другият представлява комбинация от магнит и пластина. Всеки от двата вида се нуждае от различно напрежение за захранване, но разполага с огромна издръжливост на сблъсък с външна тежест.