Брава с пръстов отпечатък – особености на стандартният модел

Брава с пръстов отпечатъкПодобно на повечето електронни системи за контрол на достъпа, биометричната брава с пръстов отпечатък използва програмиран шаблон и набор от характеристики, за да ограничи влизането в дадена контролирана зона. В този случай използваните характеристики са биологичните особености на потребителя.

Системата съхранява данни от биологичната информация на потребителите и всеки път, когато се извършва сканиране, информацията се съпоставя с данните, които са били съхранени, за да се потвърди, че лицето има разрешен достъп. Това означава, че биометричната система има три ключови компонента: сензор, компютър и софтуер.

Биометричният отпечатък работи с помощта на система за сканиране на пръстови отпечатъци, която получава и след това съхранява изображението на моделите на пръстовите отпечатъци на потенциалните потребители. Самото изображение не се запазва, а се преобразува в серия от числа, които са уникални за всеки човек, защото пръстовите отпечатъци също са уникални.

Всеки път, когато поставите пръста си върху скенера, компютърът ще сравнява изображението със съхранените данни, преди да ви бъде предоставен или отказан достъп. Лицевата биометрия от друга страна работи чрез технологията за разпознаване на лицето посредством позициониране на окото пред скенер.

Това е все едно да направите снимка на лицето си и да анализирате разстоянията на чертите, след което да сравните резултата със съхранените данни. Подобно на пръстовите отпечатъци, използвани от електронната брава с пръстов отпечатък, чертите на лицето също са уникални. Казано по-просто, компютърът измерва разстоянията между носа, очите, скулите и челюстната линия.

Каква е разликата между двете технологии

Най-често използваната биометрична система за контролиран достъп под формата на брава е биометричният пръстов отпечатък, но лицевата биометрия е доста полезна в големите институции и в обществените зони, защото процесът на улавяне, извличане, сравняване и съвпадение е бърз и ненатрапчив. Понякога хората дори не са наясно, че лицата им се сканират.

Биометричният отпечатък обаче може да бъде интегриран и в други системи за контрол в бизнес и офис сгради, като например системите, обвързани с извличане на данни за време и посещаемост, ведомости за заплати, таксуване и счетоводство, и проследяване.

И двете разработки са по-сложни и надеждни от системите използващи картови четци и клавиатури за въвеждане на персонален ПИН код, защото биологичните характеристики са трудни за фалшифициране и не могат да бъдат забравени, откраднати или подменени. Ако биометричната брава с пръстов отпечатък е свързана с други системи за сигурност и комуникация, например домофон, при всяка заплаха за сигурността може да се реагира своевременно .

Особености на инсталирането

Всяка от системите за контролиран достъп има основна структура, която използва хардуер и софтуер, за да бъде ефективна. Това също означава, че освен четец, заключващ механизъм, контролен панел, сървър, софтуер и база данни, ще трябва да бъдат инсталирани и други технологични продукти, за да работи вашата биометрична брава.

Физическата сигурност, постигана чрез жива охрана, бариери, домофонни и други комуникационни системи с видео и двупосочно радио, както и мрежовата сигурност са особено важни. Тъй като сигурността е основен приоритет на всеки собственик на частен или бизнес имот, за да се осигури оптимално ниво на безопасност, е все по-належащо да се използват високотехнологични видове брави, включително биометричните заключващи централи.

Свържете се още днес с доверен доставчик на биометрична брава с пръстов отпечатък, който да извърши инспекция и оценка на вашите нужди по отношение на сигурността.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс брави с пръстов отпечатък