Видове бариерни съоръжения и стандартните им цени

Бариерите са ограничителни устройства за пропускане на моторни превозни средства към обществени обекти с открити/закрити паркинги. Те представляват основният механизъм на така изградените контролно-пропускателни пунктове, а достъпът на превозните средства става след декларирането на определени правомощия. Обществените обекти вече разчитат единствено на автоматизирани бариери с цени, определени от няколко фактора:

  • Дължина на рамото или периметър на обхват (при инфрачервени и микровълнови модели)
  • Скорост на отваряне на рамото/ интензитет на натоварване (цикъл на час)
  • Материал на изработка и защита от атмосферни условия

Модерните предложения включват автоматични механизми с различна дължина на раменете и метод на контролиране. Цената им се определя в зависимост от посочените фактори, като много съществен такъв е материалът на изработка.

Автоматизирани механични бариери

Автоматичните модели на ниска цена са по-скоро рядко откритие със съмнително качество. Подобна цена не предполага достатъчно солидна изработка, износоустойчивост и бърза реакция при задвижване. При ограничен до тази цифра бюджет, бариерата може да се замести с автоматична плъзгаща врата, гаражна врата или антипаркинг скоба, ако е необходимо ограничение за открито пространство.

Качествените преградни механизми струват доста по-скъпо, но предлагат много по-широк периметър на ограждение за открити/закрити пространства, който няма как да бъде осигурен от друг тип механизъм. Съвременните автоматизирани устройства са високотехнологични продукти на европейски производители. Те са способни на първокласна интензивна работа, управляват се с помощта на контролер и с избора им потребителите си осигуряват редица улеснения.

Изключително солидно механично ограничение

Съвременните бариери са проектирани за работа във външни зони, при големи температурни амплитуди и различни климатични условия. Те имат здрава метална конструкция от неръждаема стомана, галванизирана ламарина или алуминий.

Най-устойчивите сред тях са покрити със специално прахово полимерно покритие, което издържа на всеки тип неблагоприятни атмосферни условия и различни химични съединения. Сертификатът IP55 при повечето модели  гарантира безпроблемна и интензивна дейност по всяко време на годината.

Външна/вътрешна паркинг система, интегрирана към софтуер

Пропускателният режим се извършва чрез устройство за самотаксуване или четец за разпознаване на магнитни/безконтактни RIFD карти. Посетителите получават еднократен билет за достъп до обекта (обикновено с определен период на престой) или преминават ограничението чрез автоматично отстраняване на преградата, след разпознаване на лични данни.

Паркинг системата за контролиран достъп включва бариера с вграден на удобно място механизъм за таксуване/четец, насочващи знаци или светофарни уредби, зона за паркиране и изходна бариера за отчитане при билетна система. Всеки механизъм се управлява от софтуер, включен към цялостната стойност на бариерата, ако устройството и изграждането на пункта се поръчат от една охранителна фирма.

Ограничителното устройство може да се монтира както във външни, така и във вътрешни паркинг пространства с необходимост от контрол на преминаване. Освен това, тя предлага изключително дълъг период на експлоатация, който я превръща в най-разумната инвестиция сред преградните съоръжения.

Периметров тип преграда

Освен механичните съоръжения, съвременните обществени обекти интегрират към системите си за контрол на достъп и няколко други техни разновидности: лъчеви, инфрачервени, микровълнови и комбинирани. Те действат чрез излъчване на снопове невидими за просто око инфрачервени лъчи, както и микровълново поле. Пресичането на вълните се отбелязва от контролната система като неоторизирано преминаване. Интегрирането им се комбинира с мониторинг чрез видеонаблюдение.

Тези модели са на почти идентична стойност с механичните, неуязвими са срещу всякакви климатични условия и съхраняват всички данни от началото на използване на системата. Цената им варира и обикновено се определя в зависимост от изработката и обхватът им на действие

Инфрачервените ограждения функционират чрез лъчеви снопове, предавани от фотоклетки (инфрачервен светодиод в предавателя и фотодиод в приемника), които са вградени в метални колонки с различен размер. Многолъчевите бариери (до 300 м. външен и 900 м. вътрешен периметър)съответно са и с по-висока стойност. Недостатъкът им е чувствителност към температурните условия, влажността и нивото на запрашаване

Микровълновите бариери са с по-широк обсег на действие от инфрачервените, предлагат по-висока степен на сигурност и съответно цената им също е повишена – ако инфрачервена бариера се открива на изключително изгодна стойност.

Цифровите комбинирани модели са най-скъпата периметрова защита и се предпочитат при изключително високо ниво на обезопасяване. Интелигентната конструкция включва би-оптична инфрачервена бариера, цифрова микровълнова бариера и микропроцесор за цифров анализ на сигнали. С нея потребителите получават перфектната “невидима“ ограда.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс бариери и цени