Цени за окомплектовано бариерно съоръжение и за отделните й компоненти

паркинг бариери цениПаркинг бариерата е едно от най-предпочитаните преградни съоръжения при създаване на система за контрол на достъп. Какво я отличава от класическата бариера? Потребителите познават електромеханичното устройство с повдигащо се ярко оцветено рамо и солидна колона, което се използва за ограничаване на преминаването към определено пространство.

Паркинговата бариера запазва тази конструкция, на специфичните й функции определят добавянето на редица особености, които повлияват и стандартните за паркинг бариери цени. Какъв тип съоръжения изграждат функционална антипаркинг система, как цената се влияе от търговската марка и какви части са необходими при ремонт?

Видове паркинг бариери и цените им

Паркингът е оборудван с един или няколко контролно-пропускателни пунктове. Всяка от тези контролни точки е оградена с антипаркинг механизъм, който обикновено е бариерна преграда с различна дължина на рамото, съобразно интензивността на работният трафик.

Стандартният модел е електромеханична или хидравлична конструкция с двигател, вграден микропроцесорен контролер и приемник за дистанционно управление, задвижван от високоволтов електрически ток. Индуктивен детектор (примка) стартира и регулира движението на механизма при преминаване на превозни средства, осигурявайки плавна начална и крайна скорост.

Високоскоростните бариери

Интензивният трафик и монтажът в открито пространство поставят нови изисквания пред бариерите: по-дълго и по-бързо движещо се рамо, с голям брой работни цикли и цветно-светлинна сигнализация. Структурата остава опростена и лесна за управление, но с редица подобрения.

Високофункционалните механизми поддържат и висока скорост на задвижване до 90˚-ов ъгъл – 3-5 секунди, при летва с дължина около 6-7 метра, което е отлична скорост за този тип механизми. Известно е, че голямата дължина на рамо намалява скоростта му на отваряне.

Интензивността на работа не съкращава експлоатационният живот: броят работни цикли на такова съоръжение може да достигне от 500 до цели 10000 цикъла за едно денонощие. Удължаването на раменете е придружено и с усъвършенстване на конструкцията им – високоскоростната паркингова бариера е изработена от сертифицирана ударо-, ветро- и водоустойчива метална сплав или инокс, заздравена с полимерно прахово покритие и гумени уплътнения. Дори удар с тежкотоварно превозно средство трудно поврежда конструкцията.

Ярките разцветки осигуряват видимост от разстояние, която е жизненоважна за часовете с липса на естествена светлина. Луксозната високоскоростна конструкция е с овално или елипсовидно рамо, с двуцветна окраска (бял-оранжев, бял-червен, жълт-сребристосив и др.) и светлоотразителни лепенки.

Eдноцветна бяла или двуцветна LED лента по протежение на цялата летва индикира настоящият работен режим (отворен-затворен), а комплект фотоклетки, които засичат присъствие на обект под гредата и задействат движението й. Вградено UPS захранване осигурява безпроблемна работа при прекъсване на електрозахранването. Не на последно място: тези конструкции остават активни при много големи температурни амплитуди.

Съоръженията с посочените характеристики се срещат на разнообразни цени, като водещ фактор за поскъпването остава дължината на летвата и скоростта й на задвижване. Вградените терминали за самостоятелно таксуване, клавиатура, четец за пръстови отпечатъци/ биометрични данни, както и терминали за заплащане и валидизация на билети, се остойностяват отделно от конструкцията. Професионалният монтаж е необходимо и допълнителен разход.

Боларди с верижна връзка

Бариерният механизъм с повдигащо рамо често се замества от електромеханични боларди с верига. Механизми за пространства с по-нискоинтензивен трафик, те представляват две устойчиви колони от галванизирана и водоустойчива стоманена сплав, защитена от полимерно прахово покритие, и управлявана от двигател и контролер. Колоните са със светлоотразителни стикери и LED сигнализация, вградена в корпуса.

Веригата свързва двата корпуса и при пропуск на превозно средство се спуска надолу. Височината и дължината й варират, както и времето за отваряне – основни фактори, определящи цената й.

Части и аксесоари за бариера

Както се забелязва, бариерата е изградена от множество електронни части и аксесоари. Всички добавят стойност към конструкцията, съставяйки окончателната й цена. Цените на всеки от тях се различават. Спрямо конструкция на бариера, потребителите могат да закупят:

 • Рамене – стандартни и чупещи се летви;
 • Сигнална лампа с антена;
 • Комплект диодни светлини;
 • Комплект фотоклетки;
 • Дистанционно управление с бутони;
 • Плоча с винтове за монтаж;
 • Контролер за програмиране;
 • Индуктивен детектор с различен брой канали;
 • Входен (изходен) терминал за бар-код билети;
 • Устройство за валидизиране на бар-код билети;
 • Четец, скенер, клавиатура и база за монтажът им;

Стойностите на всеки от тези механизми се различават. Те са необходими за отстраняване на технически проблеми във функционирането на бариерата. Обикновено, охранителната фирма, заела се с изграждане и монтаж на системата, предоставя услугите си и за поддръжка по време на експлоатация.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс паркинг бариери