Ограничители за паркомясто – високоефективни за всеки тип паркинг система

Ограничители за паркомястоОграничител за паркомясто е основен компонент от паркинг система. Компонентът е тип механична маркировка и открива изключителна приложимост при системи към административни сгради и затворени комплекси, както и за частни паркинги. Пространствата пред гаражи и дворни пространства също често се обозначават по този начин. 

Тези устройства прецизно зонират територията за паркиране, отделяйки периметър за всяко превозно средство. Те принадлежат към категорията допълнителни приспособления за предотвратяване на произволно паркиране на неоторизирани превозни средства, в което означенията върху асфалтът често не демонстрират достатъчна ефективност. 

Видове, конструкция и функции 

Модерните антипаркинг ограничители са съоръжения от солиден материал, независимо от размерът и формата си, сред които се срещат множество разновидности. Те са изработени от гъвкава вулканизирана гума, дебелостенни метални профили с устойчиво поцинковано покритие, и от бетон, проектирани, за да устоят на значителна тежест със силна скорост. 

Устройствата за обособяване на паркомясто за автомобил са с по-скромен размер от компонентите, предназначени за паркозоните пред учреждения и сгради с обществена значимост, или от тези за паркинги за тежкотоварни превозни средства. Последните се отличават с масивна структура и значителна височина на издигане – 3-6 м. 

Тя възпрепятства ефективно достъпът на всеки вид транспортна машина, включително тежкотоварен камион с тегло до 10 тона при скорост до 100 км/ч. Параметрите им позволяват поемане функцията на основен ограничителен елемент, без необходимост от поддържащи компоненти. 

Подвижни и неподвижни ограничители 

За маркиране на автомобилни паркинги и траектория на пешеходни градски зони, се използват устройства с по-компактни размери и капацитет на съпротивление около 2000-5000 кг. Сред разновидностите на този тип ограничители се срещат високи метални скоби, стопери и колчета, чиято основна функция наподобява тази на мини бариера – цикъл издигане: спускане за определено време, необходимо за преминаване на автомобилът. 

При подвижните антипаркинг устройства е особено важен параметърът скорост на изправяне. Повечето от тях са оборудвани и със звукови и светлинни индикатори, които сигнализират за текущият работен режим. Като най-ефективни се предпочитат монтираните в асфалт модели. Те се вкопават с помощта на крепежни елементи директно в земята или върху метална база, като подвижните скоби и стопери обикновено се заключват с катинар. 

Металните ограничители са оцветени в ярки сигнални окраски с – оранжево, червено, жълто, бяло, сиво, по често в комбинация от две разцветки. Използва се полимерни лакови бои, привличащи и отразяващи светлината, които са устойчиви на UV лъчи, вода и температурни амплитуди. За сигнализираща цел е предвидено и вградено LED осветление, осветяващо периметър в нощни условия или при ограничена видимост. 

Неподвижните ограничителни компоненти се разполагат изключително често и по градските улици и обществени зони за отдих. Сред тях се разграничават колчета от метал, но и по-солидните и масивни бетонови изделия – сфери и “шапки“ с различен диаметър и височина. Те са с вкопан монтаж, а материалът е устойчив на всеки тип механични и атмосферни въздействия, и не предпазват превозните средства от нараняване, за разлика от металните скоби и особено гумираните стопери-бордюри.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс антипаркинг устройства