Основни изисквания към бариерните решения за паркинги

Съвременните бариери за паркинг са нещо много различно от съоръженията, използвани допреди 20 години. С развитието на модерните технологии и потребителските изисквания се повишиха драстично. Специално към ограничителните бариери те са много високи, като в случая не става дума само за здравина и функционалност, но и за естетика.

Кои са ключовите изисквания към съвременните паркинг-бариери? Всеки обект, на който предстои изграждане на такова приспособление, е препоръчително да изисква описаните в този материал характеристики и свойства. Ако ви липсва компетентност в тази специфична област, консултацията със специалисти е задължителна. Те ще ви помогнат да изберете тип и модел бариера, отговарящи най-точно на нуждите и особеностите на обекта ви.

Размер и функционалност

Логично да ограничите селекцията само до устройствата, отговарящи като размер на контролният пункт в обекта. На практика това значи, че дължината на рамото следва да покрива изцяло входа към паркинг зоната, така че автомобилите да не могат да заобикалят преградата.

Добрата новина е, че болшинството съвременни модели се предлагат с наистина голямо разнообразие от размери на рамената. Трябва да сте още по-внимателни при избор, в случай че се ориентирате към подвижни портални врати. Тогава най-важното условие е да съобразите големината на съоръжението с отвора на контролно-пропускателният пункт.

Все повече обекти залагат на напълно автоматизираните бариери, тъй като те ограничават нуждата от човешка намеса при пропуск моторни превозни средства. Предимствата на тези механизми са, че спестяват разходите за жива охрана, които никак не са малко, а освен това предлагат дългосрочна инвестиция с максимална възвръщаемост.

Разбира се, има редица обществени места, където е наложително присъствието на охрана или оператор на бариерата. Той обезпечава  контрола на преминаване, независимо дали пропускателния режим се базира на таксуване или идентификация. Болници, държавни учреждения, производствени предприятия и др. – всички те използват автоматични бариери с контрольор, чиято задача е да управлява (повдига и сваля) рамото на бариерата с натискане на бутон или по друг начин.

Тъй като функционалността е най-важната характеристика на автоматизираните прегради за паркинг, е изключително важна покупката на съоръжение, чиито функции подлежат на препрограмиране спрямо нуждите и изискванията на обекта. Контролният панел следва да бъде перфектно интегриран и защитен от влаго и удароустойчива броня, така че да не се поврежда при инциденти или умишлена манипулация.

Обикновено бариерите са с една или няколко програми по подразбиране, за да се премине към тяхната експлоатация непосредствено след монтажа. Софтуерните приложения, интегрирани в модерните продукти, позволяват разширение и промяна на конфигурацията по всяко време, в зависимост от текущата ситуация.

Здравина и визия

Болшинството паркинг прегради се монтират на открито и здравината на корпуса им е от особено значение при избора на вид и модел. Съвременните решения предлагат тяло от поцинкована стоманена портална структура, а често и пластмасово покритие за допълнителна издръжливост на механични и атмосферни въздействия.

Визията е не по-малко важна. Трудно ще откриете съоръжение, които изглежда неприветливо и несъвместимо с облика на зоната, нуждаеща се от контрол над преминаващите превозни средства. Естетиката не бива да бъде водеща при избор – това е последният фактор, от който трябва да се ръководите. Най-важни са скоростта на отваряне на рамото/крилото спрямо натовареността и броя преминаващи автомобили, работните функции и дългият експлоатационен живот.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс бариери за паркинг