Структурни особености на модерните бариерни паркинг системи

бариери за паркинг

Съвременните бариери за паркинг са нещо много различно от онези бариери, използвани само допреди около 20 години. С развитието на модерните технологии и изискванията на потребителите се повишиха драстично. Към тези ограничителни паркинг съоръжения са много високи, като не става дума само за здравина и функционалност, но дори и за естетика.

Всеки обект, на който предстои изграждане на такова важно приспособление, е редно да държи на посочените в този материал характеристики и свойства. В случай че ви липсва компетентност в тази специфична област, е задължително да се консултирате със специалист. Той ще ви помогне да изберете типа и конкретния модел бариера, отговарящ най-точно на нуждите и особеностите на обекта, който стопанисвате. Бариерата, която ще използвате в обекта си, задължително трябва да е подбрана според няколко критерия

Големина и функционалност

Логично е, при оглед на този тип устройства, да ограничите селекцията само до тези, отговарящи като размер на входната зона. Това означава, че дължината на рамото следва да покрива изцяло входа към паркинг зоната, за да не могат автомобилите да заобикалят преградата.

Ако изберете подвижни портални врати е още по-важно да съобразите големината на съоръжението с отвора на входното пространство. Все повече обекти залагат на напълно автоматизираните модели. Те спестяват нуждата от човешка намеса при контрола над преминаващите моторни превозни средства. Все пак, разходите за жива охрана не са никак малко, а освен това са дългосрочна инвестиция с минимална възвръщаемост.

Разбира се, има редица обществени места, където е наложително присъствието на охрана или оператор на бариерата, който да обезпечи контрола на преминаване, независимо дали пропускателния режим се базира на таксуване или идентификация. Болници, държавни учреждения, производствени предприятия и др. – всички те използват автоматизирани съоръжения, задвижвани от контрольор. Неговата задача е да управлява (повдига и сваля) рамото на бариерата.

Тъй като функционалността е най-важната характеристика на тези бариери е изключително важна покупката на съоръжение, чиито функции подлежат на препрограмиране спрямо нуждите на обекта. Контролният панел следва да бъде перфектно интегриран и защитен от влаго и ударо-устойчива броня. В противен случай той лесно би се увредил при инцидент и умишлена манипулация.

Обикновено, бариерите имат една или няколко програми по подразбиране, така че тяхната експлоатация да е възможна непосредствено след монтажа. Софтуерните приложения, интегрирани в модерните бариери, позволяват разширение и промяна на конфигурацията по всяко време в зависимост от текущата ситуация.

Здравина и визия

Тъй като болшинството ограничители за паркинг се монтират на открито, здравината на корпуса е от особено значение при избора на вид и модел. Съвременните решения разполагат с корпус от поцинкована стоманена портална структура, а често и с пластмасово покритие за допълнителна издръжливост на механични и атмосферни въздействия.

Визията е не по-малко важен фактор, но все пак, естетиката не бива да бъде водеща при селекцията на бариера –  това по-скоро е последният критерий, от който трябва да се ръководите. Най-важни са скоростта на отваряне на рамото/крилото спрямо натовареността и броя преминаващи автомобили, както и работните функции и дългият експлоатационен живот.

Свържи се с нас
Свържете се с нас за индивидуална оферта за монтаж на бариери за паркинг