Бариерни съоръжения на по-високи цени – необходимост или пазарен трик на производителя

бариери на супер цени

Бариерите са ограничително съоръжение с дългогодишни традиции в охранителната сфера. Съвременните специалисти по охраняване на обекти  все още ги препоръчват като преграден механизъм при изграждане на контролно-пропускателни пунктове. Солидните технически възможности и сигурността определят разнообразните за видовете бариери цени.

Бариерата далеч не е само отлично антипаркинг ограничение за подземни и надземни гаражи. Това устройство участва в пропускателни режими на входа на административни и бизнес сгради, големи търговски центрове, спортни и хотелски комплекси, големи производствени предприятия и складове, болници, училища, гари, аерогари, жилищни сгради. Тя контролира достъпа дори и до обекти от национално значение- военни бази, посолства и др.

Съвременните ограничителни устройства са с механизиран корпус – ръчното задвижване на раменете отдавна е отстъпило място на дистанционен контролер или бутон. Те се монтират интегрирани към софтуерна система за наблюдение и се задвижват с идентификационен пропуск – индивидуален код, магнитна карта, биометрични данни или входен билет. Модернизирането на охранителната дейност създаде и доста нови модели ограничителни устройства, които са и на доста повишени цени в сравнение със стандартните прегради.

Нереално висока цена ли ви предлагат

Справката по магазините и в Интернет преди покупка винаги е препоръчителна. Разумният подход изисква сравнение на характеристиките и цените между повече от две предложения, преди да се направи избор. Така отпадат и доста митове относно функциите на даден продукт.

Проучването е още по-важно при пропускателните бариери. По този начин потребителите могат да се осведомят за производителите с най-качествени продукти на пазара. Само този тип ограничителни устройства могат да създадат истински ефективна система за контрол на достъп до входна зона. Производителите с доказани имена винаги предлагат продуктите са на доста високи цени, но по съвсем обясними причини.

Когато се закупува охранителна техника, отличното качество винаги е с предимство пред финансовата равносметка, тъй като вложените средства осигуряват сигурност и спокойствие. Ви Макс работи единствено с водещи европейски производители и предлага на клиентите си бариери с дълготрайна функционалност. Характеристиките им говорят сами за себе си достатъчно красноречиво.

Материал на изработка

Стойността на една механична бариера се определя основно от особеностите на конструкцията и функционалността й. Важните за функциите й параметри са материал на изработка, скорост на задвижване, дължина на раменете и степен на натовареност. Качествените автоматизирани модели вече са предпочитани от всеки потребител.  Те винаги са високопродуктивни, тъй като вграденият им контролен блок извършва дейността си, без да генерират топлина и може да работят отлично за буквално неограничен период.

Качествените устройства са от метален удароустойчив материал (неръждаема стомана, поцинкована ламарина, алуминий) са дълготрайна инвестиция, която определя и повишената им стойност. Наличието на сертификат  IP55 за прахо- и  влагоустойчивост, защита срещу резки температурни колебания и  механични въздействия придава допълнителен смисъл за вложените средства.

Преминаването на превозно средство, дори и с много висока скорост, е практически невъзможно през толкова здрав материал. Това е причината, поради която металните устройства се прилагат дори и за изграждане на  контролно-пропускателни пунктове при национално-значими обекти.

Скорост на задвижване и капацитет на натоварване

Повечето бариери са със средна дължина на рамото от 3 до 12 м. Размерите са в пряка зависимост със скоростта на задвижване – късото рамо предполага по-висока скорост при отваряне (1- 4 сек.) и съответно повишена издръжливост. Затова и този модел е отлично решение за пунктове с интензивен трафик, но  са с повишени цени, в сравнение с други автоматизирани прегради.

Капацитетът на натоварване зависи от параметрите на вградения в съоръжението двигател. Той е с особено значение за функционалността му – сградите с необходимост от повишена сигурност  задължително трябва изберат мощно съоръжение с по-голям от средният капацитет. Недостатъкът на посочените бариери е, че са на по-високи цени.

Инфрачервени и микровълнови бариери

Изключително актуалните за момента са сигнално-охранителните устройства без физически корпус. Те работят чрез инфрачервените и микровълнови излъчвания, които осъществяват периметрова охрана чрез невидимо с просто око лъчево поле. При физическо докосване полето се прекъсва и това е знак за нежелан достъп до обекта.

“Невидимите“ модели се откриват на по-висока стойност от автоматизираните. Стойността им се определя основно от периметъра на обхват. Колкото по-широко пространство охранява бариерата, толкова по-скъпа е тя. Микровълновите видове почти винаги са на по-висока цена от инфрачервените.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите актуална информация за видовете бариери и техните цени