Решения за регулиране на преминаването при обекти с интензивен човекопоток

бариериПоставянето на бариери с повдигащо се рамо при входни контролно-пропускателни пунктове е целесъобразно, когато обектът е паркинг с интензивно движение, обширно открито пространство към вход на сграда, вътрешен паркинг, отделение на летище, ж.п. гара. Изобщо – тези преградни съоръжения са добра идея предимно за външен монтаж в определен участък.

Интензивният поток автомобили/посетители определя и характерната конструкция. Тя е масивен фундамент и достатъчно дълго рамо от неръждаема метална сплав. Рамото успява да прегражда значителна площ от входната зона – това качество е и едно от най-търсените в характеристиките й.

Механизъм с дълго и едновременно широко рамо е оптималното решение за външни пространства с интензивен трафик. Какви други характеристики притежава подходящата бариера за натоварени ТИР паркинги, социално активни обекти или обекти с повишен контрол на достъп?

Голяма дължина, широк диаметър, скоростно отваряне

Съвременните разработки на известните производители предлагат все по-модерни и улесняващи придвижването характеристики, както и удобство при контролиране на съответният обект. Контролно-пропускателен пункт с постоянно преминаващи лица изисква достатъчно широка ограничителна бариера с дължина поне 7,5 м. Същевременно, тя трябва да се отличава с по-голяма бързина на повдигане.

Рамо с дължина 8-12 м. обикновено демонстрира време за отваряне поне 6 сек. и достига до 16 сек. Работният капацитет се определя за рамките на денонощие, а този, който се вписва в интензивен режим на работа, надвишава 1000 цик./ден. и достига да 10 000 цик./ден. при някои модели.

Комбинацията от тези характеристики се среща само във високофункционалните модели на най-популярните марки, които са и с леко повишена стойност. Бариерата за натоварени обекти понякога е и с голяма широчина на рамото, като наподобява хибрид между бариера и входен портал.

Скоростта на повдигане се определя от двигателя, като най-модерните разработки разчитат асинхронен реверсивен мотор, проектиран със забавяне на скоростта в началният и краен момент, както и съответно реверсия при препятствие. Микропроцесорен контролен панел задвижва всички механични реакции. Другата най-търсената характеристика днес е възможността за интегриране на фотоклетки и идентификационен терминал за автоматичен пропуск.

Бариерата за контрол на достъпа

Бариерите за контролиран достъп са автоматизирани устройства с възможност за контрол с дистанционно управление, от отдалечено разстояние. Инсталацията на терминал за самотаксуване, скенер (четец) за идентификационен чип пропуск или клавиатура за парола е предимството, което постепенно замества физическата охрана от входно-пропускателитне пунктове.

Обектите с засилен човекопоток монтират така оборудвана преграда с чисто практическа цел. Постоянното преминаване през обекта е физически невъзможно да се контролира ефективно от едно или няколко упълномощени лица. Затова специалистите предпочитат услугите на високоскоростните бариери за интензивна работа.

Светлинна сигнализация, светлоотразителни стикери или боя

Съоръженията за работа в интензивни и тежки условия винаги са от неръждаема сплав, която е ветроустойчива и неуязвима за механични въздействия, включително рамото и фундаментът-колона. Освен устойчивостта на атмосферни изменения, вандализъм и високата скорост, бариерата трябва да притежава още един отличителен белег – ярка визия. Тя е ограничително устройство и разпознаването й отдалеч е предпазна мярка, особено необходима при нощно шофиране.

Производителите разрешава въпроса чрез открояващи се цветове – повечето такива устройства с в червен и бял цвят. Светлоотразителните стикери върху дългото рамо се забелязват дори от разсеяните шофьори. За всеки случай, съвременните разработки ги комбинират с вградени LED светлини върху рамото – съчетание от мигащи и светещи диоди в определен цвят подсказва за посоката на движение на бариерата. Комбинацията от всички тези характеристики е необходима за качествено управление на засилено движение.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс бариери