Най-предпочитаното съоръжение за открита регулация на достъпа

бариера за паркингСпокойно може да се каже, че една бариера за паркинг е класическо преградно съоръжение за обекти с активна обществена посещаемост. Конструкцията й се отличава с качества, функционални и при вътрешна, и външна паркинг зона. Приложението на бариерата се различава по доста фактори, в зависимост от видът и интензитетът на трафик на терена, за който е планирана инсталацията й.

Автоматизиран паркинг

Най-модерните решения в съвременният градски живот са автоматизираните паркинг системи за достъп на автомобили до жилищен комплекс (кооперация), офис, бизнес или административна сграда. Бариери са монтират на входните зони на тези ограничени пространства за паркиране, придружени от други механизми, които са задължителни при такъв паркометод. Достъпът до паркомясто може да се осъществява чрез конфигурация за контрол на достъп, или чрез заплащане на определена сума, за получаване на автомобила на изхода.

Физическата охрана на този тип паркинг е силно ограничена – механизмите се управляват и контролират от клавиатура, контролер или дистанционно управление, като всички компоненти са обвързани от специализиран софтуер. Терминалите, механизмите за контролиран достъп и аксесоарите за управление са прилежащи компоненти, които идентифицират автомобил при служебно организирана паркосистема, или пък служат за издаване на билет при платените паркоместа.

Софтуерната система не е представена само от входно-изходните терминали. Тя се грижи и за автоматично придвижване на заключените превозни средства до подходящо паркомясто. Друга електронна конфигурация пък докарва автомобилът на изходният пункт.

Защо бариерите са толкова предпочитани

Бариера се инсталира в различни разновидности, съобразно пространството, което ограничава. Закритият монтаж набляга върху компактният размер и чупещо се плоско рамо, което подлежи на разтягане и удължаване. Дължината на рамото и времето за повдигане/спускане са други параметри, които са важни за избор на тези съоръжения. Дългото и същевременно бързо движещо се рамо, и големият брой работни цикли за денонощие, са качество на луксозните и скъпи бариери за пропуск, и са търсена характеристика в пространства с интензивен трафик.

Бариерата става част от пропускателна система и към паркинги с повишена необходимост от защита. Там се набляга на солидността на устройствата. В такива участъци се монтират съоръжения с дълго, но и широко повдигащо се рамо, което обикновено е запоено към също толкова масивна вертикална колона. Секундите за отваряне и раменната дължина се определят съобразно трафикът в зоната.

Целият корпус трябва да представлява напълно неуязвимо на механични въздействия и сблъсък ограничение. За да се постигне тази цел, под рамото на бариерите често се монтира висяща метална решетка, която ги превръща в подвижна мини-ограда. Периметровата система за видеонаблюдение се инсталира със същата цел. Основната мисия на конфигурацията с бариера е създаване на достатъчно мощна и трудна за преодоляване преграда. Автоматизираното й задвижване е допълнително предимство.

Работа в открити пространства

Бариерата за паркинги е изключително подходяща за открит монтаж, тъй като тя е най-масивното измислено за момента преградно съоръжение, което устоява на климатичните промени. Модерните съоръжения от този тип са устройства от оксидирана стомана или алуминий, които работят безпроблемно при изключително големи температурни амплитуди. Устойчиви на конденз, ръжда и корозия, силен вятър и агресивни UV лъчи, тези разработки са на практика вечна защита за входните достъпи на даден обект.

Откритият монтаж обикновено е придружен със светлинна сигнализация, инсталирана върху рамото на бариерата. Съчетание от двуцветно LED осветление и светлоотразителни ленти, превръщат бариерата във видим от километри обект.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс модели бариера за паркинг