Защо бариерното съоръжение е единственото решение за обект със строг контрол

бариера за паркинг ценаБариерата с повдигащо се рамо открива широко приложение в охранителната сфера. Тя е изработена от устойчив на механични травми и температурни амплитуди материал, което я прави пригодна не само за закрити пространства, но и за външен монтаж. Масивният корпус от колона и перпендикулярно прикрепена греда може да се преодолее от човек, но рядко от превозно средство. Този факт определя и отличният принос на тези съоръжения за функционирането на антипаркинг система.

Обектът с висока необходимост от охрана се нуждае от здрави, дълготрайни и функционални прегради, когато става въпрос за контролиране на достъп. Оскъпяването предлага корпусни характеристики и програмируеми опции, които улесняват ограничаването на посетители.

Освен устойчивост и висококачествена неръждаема сплав, по-високата за бариера за паркинг цена винаги осигурява в замяна по-дълго рамо с по-бързо повдигане, увеличен брой работни цикли (отваряне-затваряне), както и модерни интегрирани механизми за автоматично управление. Двигателят за интензивна дейност на тези висококачествени прегради е придружен и от вградено UPS захранване, което продължава работата им при временна липса на ток.

Сочените като луксозни бариери често са оборудвани и с LED лампи или ленти. Те не заместват, а допълват оранжевите и червени раирани окраски, присъстващи с цел видимост от голямо разстояние. Диодните мигащи светлини са разположени локално, например в планката, свързваща рамото с масивната вертикална колона, или равномерно по дължината на цялото рамо. При по-модерните устройства, те са с различни разцветки, които сигнализират отдалеч за позицията на бариерата.

Светлинната сигнализация е сравнително скорошно нововъведение, което допълва модерният облик на автоматизираната бариера. Тя е много по-практичен избор за основна охрана на паркинг, отколкото стандартният механизъм с оранжева/червена и бяла окраска. Моделът със сигнални лампи е по-ефективна от тези със светлоотразителни ленти. Той е по-добре видим отдалеч и извършва отлична дейност и през нощта. Зони или паркинги с натоварен трафик са в пъти по-защитени, когато при основните входно-изходни точки се монтира този тип бариера.

Струва ли си да заплатя по-висока цена

Често задаван от потребителите въпрос, чийто отговор съдържа много повече предимства в тежест на скъпото устройство, отколкото на механизъм с по-изгодни цени. На първо място, скъпоструващата бариера е произведена от доказала се с резултатите си фирма-производител – гаранция за първокласна метална сплав със защита от ръжда и корозия, потвърдена от международен сертификат.

Освен че са неподатливи на пръски вода и прах, скъпите бариери са с много по-висока работоспособност. Единствено те предоставят достатъчно голям брой цикли на денонощие (3000-4000), за да са подходящи за внедряване в изключително натоварени трафик зони. Преди всичко обаче, паркинг устройствата предлагат работна функция, която определя полезността й при обекти с висока интензивност на преминаващи превозни средства. Това е комбинацията от голяма дължина на рамото, способно на  светкавично повдигане – нехарактерна за обичайната структура на бариера.

Благодарение на високофункционалните модели, охранителните системи имат възможност да действат отлично само с една или две подобни бариери за  огромни по размер площи, които дори ограничават присъствието на физическа охрана. Всички модерни устройства са автоматизирани, в комплект с дистанционно управление с най-сигурният “скачащ” код, както и с фотоклетки, поддържащи функция за обезопасяване и защита от преждевременно затваряне. В повечето от тях има вградени терминали за самостоятелно таксуване, скенер за пръстови отпечатъци/ биометрични данни или клавиатура за PIN код.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс бариери за паркинг