Класическо преградно съоръжение за контролно-пропускателни пунктове

bariera

Добре познатата класическа бариера – конструкция от масивна колона и перпендикулярно подвижно рамо, е едно от често използваните ограничителни съоръжения при контролно-пропускателни пунктове на различни обекти. Тя заема място в списъка на приетите като най-резултатни средства за възпрепятстване на човешки потоци или автомобили, до различни по предназначение обекти.

Структура и приложение

Популярното приложение на бариерата е като преградно паркинг съоръжение в външни и вътрешни пространства. Тя е предпочитано устройство и за други типове зони с нужда от защита и контрол. Причината е, че проявява отлични работни функции при почти всякакви атмосферни условия.

Високотехнологичните модерни бариери, популярни през последните години, предоставят изключително висока степен на защита. Това прави желано приложението им не само в големи административни и офис сгради, банки и подобни силно охранявани пространства, но дори и в зони с национална значимост.

Модерните системи за контролирано преминаване представляват стандартна механична преграда, към която е интегрирана специален софтуер. Пропускането до конкретният обект става по електронен път, след представяне на идентификационен пропуск (картов четец, биометричен терминал, кодиращо устройство, софтуерна система за таксуване или програма за отчитане на работното време).

Съвременните тенденции за изключване присъствието на физическа охрана налагат все по-засиленото усъвършенстване на електронните заключващи и проследяващи механизми. Бариерата безспорно изпълнява важна роля в контролно-пропускателните пунктове, но тя вече  не е актуално средство, без интегрирането й към допълнителна софтуер за управление.

Това не означава, че физическите характеристики на тези устройства не са важни и не са основен фактор при избор от клиент. Напротив, бариерите са толкова предпочитани именно заради солидната си метална конструкция. Рядко се откриват механични устройства, които да издържат на всякакви въздействия.

Видове бариери и най-подходящото за вас съоръжение

Бариерите за контрол на достъпа се избират единствено според изискванията на охранявания обект, за който са предназначени. Пазарът предлага изключително голям брой разновидности с механично управление, а все повече популярност вече придобиват и лъчевите периметрови бариери. Нашата фирма работи с едни от най-търсените европейски производители, на достъпни за всеки бюджет цени

Традиционните устройства с ръчно задвижване са характерни за близкото минало. Автоматизираните съоръжения с възможност за дистанционен контрол, интегриран идентификатор за чипове и безоконтактни карти вече ги изместват все по-настойчиво.

Новите модели са масово използвани в почти всякакъв тип терени, с изключение на сгради с повишени изисквания към сигурността. Познати са като изключително удачно решение на контрол на преминаването към подземни и надземни паркинги, болници, спортни комплекси, паркове и много други обекти.

Високотехнологична периметрова охрана

Най-модерните представители на преградните бариери се отличават с липса на физически корпус. Присъствието им е невидимо за окото – те излъчват тънки снопове инфрачервени (микровълнови) лъчи и създават поле с определен обхват. Преминаване на очертаният от тях периметър задейства звукова аларма, която възпрепятства пътя на неоторизираните посетители.

Тези периметрови съоръжения са високотехнологични устройства. Те са изключително подходящи за обвързване със системи за контролиран достъп в обекти с повишена степен от защита. Срещат се при военни обекти, затвори, големи промишлени заводи, национално значими сгради и др.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс модели бариера