Инфрачервена бариера – изгодна цена за качествена периметрова охрана

бариера на ниска ценаИнфрачервената бариера е ограничително устройство, което обаче замества здравият метален корпус с излъчване на инфрачервени лъчи от компактна колонка и приемането на лъчението от срещуположно монтирана такава, абсолютно идентична като устройство.

Дигитално програмираните импулсни лъчи са фактическата преграда, чието нерегламентирано прекъсване задейства звукова, светлинна аларма, или механично ограждение. Стандартната за инфрачервена бариера цена е изненадващо евтина, като нараства правопропорционално с броят на фотоелектрическите сензори.

Двете колонки се монтират точно една срещу друга, като обикновено корпусът им е изработен от устойчив метал, пригоден както за вътрешен, така и външен монтаж, а и с доста луксозна визия. Обикновено този тип бариери са предназначени за работа в изключително широки температурни амплитуди – – 20ºC-60 ºC, -25 ºC-55 ºC и др.

Единствените особености са уязвимостта от намокряне, което трябва са предвиди при инсталация в открито пространство (колонките са защитени само от намокряне). Силно влияние върху тях оказва и пряката слънчева светлина. Проектирането й върху сензорите смущава работата на двойката предавател-приемник.

Цена, определена от броят фотосензори

В определянето цената на инфрачервените бариери играят роля редица фактори. Основните са марката и броят фотоелектрически елементи върху колонките. Двойният сензор например определя по-компактен и нисък корпус (17-12 см.), което означава и капацитет за охрана на по-малко пространство. Монтажът му е подходящ при ограждане на обекти с различно предназначен от външни входни зони – витрини или вътресградни пространства с по-слаб човекопоток. Стойността на този модел съответно е най-ниска.

Многолъчевите модели повишават височината, а с нея и цената си. Фотосензорите са монтирани по вертикалата на колонките и така, 8-лъчевите бариери достигат до 2 м. на ръст, което предоставя възможност за монтаж при входни пространства с повишена степен на защита. Потребителите имат възможност да се възползват и от разработки с 10 лъча-те значително превишават човешки ръст и са прекрасна периметрова охрана за контропно-пропускателни пунктове на фирмени, офис и административни сгради, както и големи индустриални заводи.

Обхватът на действие също оказва значение върху крайната сума. Този модел бариерни ограждения се различават по действието си в интериорни и открити пространства. Монтирани от външна страна, те достигат периметър на обхват  до 750 м., а вътрешната инсталация ги ограничава до 250-300 м.

Цифрите на дистанцията се различават, но не зависят от числото на инфрачервените фотоклетки върху колоните – в каталозите се срещат съоръжения с десетклетъчни фотолещи, които работят на едва 60 м. периметър. Всички устройства са със сертификат за защита от пръски вода. Това обаче не означава водоустойчивост, и производителите предупреждават за вредите от прекаленото количество влага.

Инфрачервени хибриди

Хибридните бариери притежават прекрасното свойство да объркват противника чрез двойно преплетено сканиране – технология, недопускаща пропълзяване или провиране не предмет между лъчите. Тя функционира с AGC, който контролира постъпващите алармени сигнали и изключва възможност от отчитане на погрешни аларми.

Моделът също е пригоден за външен монтаж в широки температурен диапазон, има вграден термостат, отопление и опция за свързване и управление на функциите чрез десктоп компютър.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс модели бариера

✅ Какво представлява инфрачервената бариера❓

Активната периметрова инфрачервена бариера работи, използвайки раздалечени един от друг сензори: приемник и предавател. Предавателят изпраща невидим инфрачервен лъч към приемника, ако сигналът е прекъснат, се задейства аларма. Използват се за периметрова охрана в обекти с много строг контрол на достъп.

✅ Какво е тяхното приложение и как е подсигурена непрекъсната им работа❓

Инфрачервените бариери се използват главно за ограничаване на достъпа в пешеходни зони – административни учреждения, гари, летища, банки, офис сгради и търговски центрове. Защитата на периметъра се осъществява от сензор, който работи на принципа на прекъсване на инфрачервените лъчи, предавани между двата, срещуположно поставени датчика. Инфрачервени бариери могат да се инсталират по такъв начин, че да останат невидими за околните. При загуба на сигнал от един от сензорите, системата сигнализира главното звено за охрана посредством мобилен телефон.

✅ Какво е специфичното в тяхната работа❓

IR- бариерата може да работи с кабелни и адресируеми контролни блокове. Оборудвана е с уникален процесор за обработка на постъпващите сигнали, който кодира данните и свежда до минимум фалшивите аларми.Твърдото входно реле консумира малко електричество и се адаптира към околната среда. Такава бариера обикновено е запечатана херметически в метален корпус. Ефективният обхват на IR бариерите е около 60 метра (улица), 180 метра (на закрито).