Инфрачервена бариера – изгодна цена за качествена периметрова охрана

бариера на ниска ценаИнфрачервената бариера е ограничително устройство, което обаче замества здравият метален корпус с излъчване на инфрачервени лъчи от компактна колонка и приемането на лъчението от срещуположно монтирана такава, абсолютно идентична като устройство.

Дигитално програмираните импулсни лъчи са фактическата преграда, чието нерегламентирано прекъсване задейства звукова, светлинна аларма, или механично ограждение. Стандартната за инфрачервена бариера цена е изненадващо евтина, като нараства правопропорционално с броят на фотоелектрическите сензори.

Двете колонки се монтират точно една срещу друга, като обикновено корпусът им е изработен от устойчив метал, пригоден както за вътрешен, така и външен монтаж, а и с доста луксозна визия. Обикновено този тип бариери са предназначени за работа в изключително широки температурни амплитуди – – 20ºC-60 ºC, -25 ºC-55 ºC и др.

Единствените особености са уязвимостта от намокряне, което трябва са предвиди при инсталация в открито пространство (колонките са защитени само от намокряне). Силно влияние върху тях оказва и пряката слънчева светлина. Проектирането й върху сензорите смущава работата на двойката предавател-приемник.

Цена, определена от броят фотосензори

В определянето цената на инфрачервените бариери играят роля редица фактори. Основните са марката и броят фотоелектрически елементи върху колонките. Двойният сензор например определя по-компактен и нисък корпус (17-12 см.), което означава и капацитет за охрана на по-малко пространство. Монтажът му е подходящ при ограждане на обекти с различно предназначен от външни входни зони – витрини или вътресградни пространства с по-слаб човекопоток. Стойността на този модел съответно е най-ниска – под 100 лв., а някои разработки дори слизат под 50 лв.

Многолъчевите модели повишават височината, а с нея и цената си. Фотосензорите са монтирани по вертикалата на колонките и така, 8-лъчевите бариери достигат до 2 м. на ръст, което предоставя възможност за монтаж при входни пространства с повишена степен на защита. Потребителите имат възможност да се възползват и от разработки с 10 лъча-те значително превишават човешки ръст и са прекрасна периметрова охрана за контропно-пропускателни пунктове на фирмени, офис и административни сгради, както и големи индустриални заводи. 6-оптичните разновидности се отличават със стойност над 300 лв., а най-обемните варианти надвишават 600 лв.

Обхватът на действие също оказва значение върху крайната сума. Този модел бариерни ограждения се различават по действието си в интериорни и открити пространства. Монтирани от външна страна, те достигат периметър на обхват  до 750 м., а вътрешната инсталация ги ограничава до 250-300 м.

Цифрите на дистанцията се различават, но не зависят от числото на инфрачервените фотоклетки върху колоните – в каталозите се срещат съоръжения с десетклетъчни фотолещи, които работят на едва 60 м. периметър. Всички устройства са със сертификат за защита от пръски вода. Това обаче не означава водоустойчивост, и производителите предупреждават за вредите от прекаленото количество влага.

Инфрачервени хибриди

Хибридните бариери притежават прекрасното свойство да объркват противника чрез двойно преплетено сканиране – технология, недопускаща пропълзяване или провиране не предмет между лъчите. Тя функционира с AGC, който контролира постъпващите алармени сигнали и изключва възможност от отчитане на погрешни аларми.

Моделът също е пригоден за външен монтаж в широки температурен диапазон, има вграден термостат, отопление и опция за свързване и управление на функциите чрез десктоп компютър. Съответно, тези бариери се срещат с цени над 1000 лв.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс модели бариера
Инфрачервена бариера – изгодна цена за качествена периметрова охрана
5 (100%) 1 гласа