Актуални данни за най-функционалните автоматични бариери – цени и дизайн

автоматични бариери цени Механизми и устройства за ограждане на площи са необходими винаги, а още повече в днешният рискован свят, когато всяка сграда вече трябва да бъде максимално обезопасена. Това е причината те да се срещат в изключително разнообразие на съвременния пазар. Наричани са устройства за контрол на достъп, тъй като основната им функция е да спират навлизането на неоторизирани лица в даден обект.

Устройствата за обекти със засилено обществено присъствие откриваме предимно под формата на физически заграждения. Такива са оградите, порталните механизми, плъзгащите се и ролетни врати, турникетите и добре известните на всички потребители класически бариери.

Често към тези механизми се добавя конфигурация от сензорни датчици и фотоклетки за организиране на периметрова охрана, обвързани са с камери за видеонаблюдение или пък са съчетани и трите елемента в една система. Добър избор за контрол на достъпа ли са модерните автоматични бариери като цени и функционалност?

Бариерата в модерният й вид

Електромеханичната бариера определено е доста предпочитана не само за външни, но за вътрешни контролно-пропускателни пунктове, а дизайнът й е добре познат. Солидна вертикална колона с вграден мощен двигател и перпендикулярно прикрепено към корпуса рамо, което се повдига и спуска вертикално. За бариерата е най-важна скоростта и повторяемостта на това движение. То определя работният й капацитет – скорост на повдигане и брой работни цикли (повдигане и спускане) за едно денонощие.

Съвременните модели са автоматизирани и се задвижват чрез контролер. Обикновено те са предварително програмирани към система за отчитане на лични данни. Вграден детектор регистрира идентификационните данни и предава сигнал към контролният панел за задвижване на двигателя. Модерните бариери са проектирани с крайни изключватели за плавен и мек старт и стоп на движение. Всеки модел има възможност за аварийно преминаване на независимо захранване (батерии).

С колкото по-късо рамо е проектирана една бариера, с толкова по-висока скорост на движение се отличава. Така по-дългите рамене, които осигуряват отлична защита на широки проходи, не са толкова подвижни. Тази характеристика се променя при бариерите от най-ново поколение – те се отличават с много скоростно движение на раменете си, въпреки размерът на рамото.

Бариерата модел BL229 например далеч надвишава утвърдените критериите за скорост – вместо 3-6 сек. за отваряне, тя работи със светкавичните 1-4 сек., при дължина на рамото 2/6 метра. На същият принцип, електромеханичният модел на италианската компания Beninca – Eva.8, осигурява скорост от 3,5″-6 сек. при 8 метра дължина. Бързината се дължи на усъвършенстван двигател, който е предпочитан в най-натоварените обществени зони и паркоместа и интензивен трафик.

Всички качествени бариери притежават сертификат за устойчивост на намокряне и влага, както и етикет CE за съответствие с актуалните европейски изисквания за безопасност. Те са покрити с полимерно прахово покритие в ярък и забележим цвят, обикновено в оранжево, а самото рамо често е боядисано на червено-бели райета. В страничната им част има възможност за вграждане на фотоклетки за детекция.

Цената

Стойността на модерните автоматизирани заграждения съответства на функционалността им. Качествена италианска бариера Beninca например струва между 1700 до 2500 лв.. Подобни са цените и на моделите на Sommer Germany, а някои бариери с марка Tau достигат 3000 лв. Сумата се определя от материалите и дължината на рамото, но също така и от наличието или липсата на вградени енкодери, вид на контролният блок и още детайли.

Фирма VMax може да предложи най-новите и висококачествени модели автоматични бариери с дълго рамо, солиден брой работни цикли и продължителна експлоатация. Ние ще предложим най-подходящият вариант за вашият обект. Инсталацията и последващата му поддръжка също е наша грижа.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс автоматични бариери
Актуални данни за най-функционалните автоматични бариери – цени и дизайн
5 (100%) 1 гласа