Актуални данни за най-функционалните бариерни устройства – цени и дизайн

автоматични бариери цени Механизми и устройства за ограждане на площи са необходими винаги, а още повече в днешният рискован свят, когато всяка сграда вече трябва да бъде максимално обезопасена. Това е причината те да се срещат в изключително разнообразие на съвременния пазар. Наричани са устройства за контрол на достъп, тъй като основната им функция е да спират навлизането на неоторизирани лица в даден обект.

Устройствата за обекти със засилено обществено присъствие откриваме предимно под формата на физически заграждения. Такива са оградите, порталните механизми, плъзгащите се и ролетни врати, турникетите и добре известните на всички потребители класически бариери.

Често към тези механизми се добавя конфигурация от сензорни датчици и фотоклетки за организиране на периметрова охрана, обвързани са с камери за видеонаблюдение или пък са съчетани и трите елемента в една система. Добър избор за контрол на достъпа ли са модерните автоматични бариери като цени и функционалност?

Бариерата в модерният й вид

Електромеханичната бариера определено е доста предпочитана не само за външни, но за вътрешни контролно-пропускателни пунктове, а дизайнът й е добре познат. Солидна вертикална колона с вграден мощен двигател и перпендикулярно прикрепено към корпуса рамо, което се повдига и спуска вертикално. За бариерата е най-важна скоростта и повторяемостта на това движение. То определя работният й капацитет – скорост на повдигане и брой работни цикли (повдигане и спускане) за едно денонощие.

Съвременните модели са автоматизирани и се задвижват чрез контролер. Обикновено те са предварително програмирани към система за отчитане на лични данни. Вграден детектор регистрира идентификационните данни и предава сигнал към контролният панел за задвижване на двигателя. Модерните бариери са проектирани с крайни изключватели за плавен и мек старт и стоп на движение. Всеки модел има възможност за аварийно преминаване на независимо захранване (батерии).

С колкото по-късо рамо е проектирана една бариера, с толкова по-висока скорост на движение се отличава. Така по-дългите рамене, които осигуряват отлична защита на широки проходи, не са толкова подвижни. Тази характеристика се променя при бариерите от най-ново поколение – те се отличават с много скоростно движение на раменете си, въпреки размерът на рамото.

Бариерата модел BL229 например далеч надвишава утвърдените критериите за скорост – вместо 3-6 сек. за отваряне, тя работи със светкавичните 1-4 сек., при дължина на рамото 2/6 метра. На същият принцип, електромеханичният модел на италианската компания Beninca – Eva.8, осигурява скорост от 3,5″-6 сек. при 8 метра дължина. Бързината се дължи на усъвършенстван двигател, който е предпочитан в най-натоварените обществени зони и паркоместа и интензивен трафик.

Всички качествени бариери притежават сертификат за устойчивост на намокряне и влага, както и етикет CE за съответствие с актуалните европейски изисквания за безопасност. Те са покрити с полимерно прахово покритие в ярък и забележим цвят, обикновено в оранжево, а самото рамо често е боядисано на червено-бели райета. В страничната им част има възможност за вграждане на фотоклетки за детекция.

Цената

Стойността на модерните автоматизирани заграждения съответства на функционалността им. Сумата се определя от материалите и дължината на рамото, но също така и от наличието или липсата на вградени енкодери, вид на контролният блок и още детайли.

Фирма VMax може да предложи най-новите и висококачествени модели автоматични бариери с дълго рамо, солиден брой работни цикли и продължителна експлоатация. Ние ще предложим най-подходящият вариант за вашият обект. Инсталацията и последващата му поддръжка също е наша грижа.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики и цени на предлаганите от Ви Макс автоматични бариери