Защо е удачно да инвестирате в бариерна система с отдалечен контрол

Ако решите да инвестирате в автоматична бариера с дистанционно управление, трябва да знаете, че това е разумен избор, който ще ви осигури редица предимства – от по-висока степен на сигурност, до максимално удобство при ежедневното преминаване през контролираната от бариерата зона. Сигурността и комфортът са основните изисквания на съвременният потребител-шофьор, и за щастие модерните автоматични паркинг системи ги покриват напълно.

Перфектната дистанционно задвижвана бариера не се открива никак трудно. Болшинството автоматизирани системи предлагат голям набор от начини на управление, в това число и командване с контролер. Контролният панел има оптимален набор от вградени функции, от които потребителят може да избере тази, която покрива напълно неговите разбирания за сигурност и комфорт.

В случай че този модел е вашият избор, то ще ви бъде интересно да научите интересни подробности относно свойствата на устройството за отдалечено задвижване на бариера. Освен че осигурява оптимален контрол над преминаващите лица, той предоставя максимално улеснение при задвижване.

Вид на предавателя

Устройствата за отдалечено задействане на тези бариери се състоят от предавател и приемник, които могат да имат различен принцип на работа. Много от съвременните модели предлагат стандартни предаватели (дистанционни) с от един до четири канала, но има и такива с вграден биометричен четец за пръстови отпечатъци, поддържащи до 4 канала и запаметяване на до 10 сканирани отпечатъка.

Вашата дистанционно направлявана бариера може да използва също и  интегрирани безконтактни чип карти, които се отчитат от приемник (RIFD четец) от голямо разстояние – над 100 метра. Във такъв случай не се налага да излизате от автомобила, за да освободите рамото. Предвид високата скорост на движение на рамената/крилата на модерните бариери и портални врати с автоматика, дори няма да е необходимо да спирате превозното средство.

Лесно управление

Начините на използване на предавателя на автоматизираното съоръжение избирате вие. Тъй като вероятността да изгубите контролера е голяма, вече се предлагат и значително по-удобни решения. Към голям брой комплекти е добавена и скоба за монтаж на дистанционното управление към автомобилното табло. Така то ще бъде винаги на едно и също място и на удобно разстояние, за по-лесен контрол върху бариерата.

Отново с цел по-голямо удобство, някои предаватели (контролери) използват специална система за предварително задействане на съответната функция. Така можете да натиснете бутона за отваряне крилото (рамото) на съответното автоматизирано съоръжение, още докато се намирате извън обхвата на приемника. Това спестява нуждата от непрекъснато натискане на бутона в близост до нея и увеличава работния живот на батерията.

Интеграция към системи за контрол на достъп

Ако сградата, в която живеете или работите, охранява входно-изходните си пунктове чрез такъв тип ограничител, то възможността същият предавател (дистанционно) да управлява и други врати в обекта е налице. Доста от съвременните решения предлагат приемници с вграден интерфейс за свързване със системи за контролиран достъп.

По този начин с контролерът, управляващ бариерата, лесно ще можете да отваряте портални или входни врати. То ви позволява и да използвате и всички асансьори в съответната сграда, ако въпросният контролер не е електронно фиксиран към таблото на автомобила.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс автоматични бариери с дистанционно управление