Автоматична бариерна система с дистанционно – особености и предимства

Класическата механична ръчно задвижвана бариера отдавна вече е заместена от модерната автоматична бариера с дистанционно управление. Тя работи чрез вграден електромеханичен контролен блок и единственият проблем за дейността й е липсата на електричество, въпреки че в такъв случай съществува опция за ръчно задействане.

Автоматизирано управление

Автоматизираното устройство успешно се вписа в най-ефективните системи за контролиране на достъп. То е неразделна част от почти всяка паркинг зона с обществено значение, а електронното задвижване предотвратява скупчването на моторни превозни средства е невъзможно.

Съвременните контролно-пропускателни пунктове разчитат на охранители или на централизиран софтуер за управление на бариерите. Бъдещата им цел обаче е напълно изключване на физическата охрана. Автоматизираното устройство с  дистанционно задвижване обикновено интегрира към корпуса си безконтактни четци/устройства за самотаксуване. Те отчитат идентификационни пропуски (RIFD карта, чип, стикер) или платен билет с бар код, като спестяват невероятно много време и улесняват придвижването към обекта.

Електронният четец/системата за таксуване се вгражда във вертикално позиционираната колона, перпендикулярно на която е запоено рамото на бариерата. След издаване на билети или разчитане на личните данни, рамото автоматично се повдига. Другият начин е пропуск от класически охранител, който задейства съоръжението с контролер от специална кабинка.

Структурни предимства на модерните бариери

Модерното ограничително устройство има солидна конструкция от неръждаем метал (стомана, галванизирана ламарина или алуминий) с полимерно прахово покритие срещу атмосферни въздействия. Повечето ограждения притежават и сертификат за влаго-, прахо- и удароустойчивост IP55. Този сбор от характеристики е гаранция за безпроблемна и интензивна дейност при всякакви климатични условия.

Повечето механични бариери (с колона и рамене) са предвидени за външен монтаж.  “Невидимите“ инфрачервени и микровълнови огради отскоро се предпочитат и при вътрешна защита. Според актуалните изисквания, раменете на тези устройства са със специална гумена изолация и монтирани светлоотразителни стикери (светодиодни блокове). Те се поставят за отличаване при слабо осветление.

Технически характеристики

Размерите и материалът на изработка са от първостепенно значение за работата на всяка бариера. Обикновено тя е дълга от 3 м. до 12 м., като късите рамене предполагат по-висока скорост на движение. Такива  се предпочитат за обекти с по-интензивен трафик на автомобили. Дългото рамо пък е необходимо за по-широк периметър за охрана, но се отваря далеч по-бавно и при голям поток от превозни средства такава бариера би предизвикала колона от чакащи.

Скоростта на движение, време за цикъл (отваряне и затваряне) и броят извършени цикли за един час са изключително важни за определяне приложимостта на бариерата и са нейната “ визитна картичка “ пред всеки потребител. Стойността също е в пряка връзка с изброените параметри – моделите с по-скоростен цикъл на работа са по-предпочитани за терени с широко обществено значение. Съответно, те са и на по- висока цена.

Улеснете движението до обекта си с модерен дистанционно задвижван ограничител от доказан производител. Високата цена ще се възвърне многократно чрез дългият период на експлоатация и неуязвимата конструкция, която ще бъде перфектната преграда за вашата паркинг система!

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс модели автоматична бариера с дистанционно управление