4 предимства от използването на автоматична бариерна система с дистанционно управление

автоматична бариера с дистанционно управление

Иновативните системи за контролирано пропускане на моторни превозни средства в комплекси, жилищни, публични, частни и производствени площи неслучайно се срещат все по-често. Те илюстрират прогреса на индустрията по сигурността и безопасността и то във високотехнологично отношение.

Когато търсите бариера, която да пропуска автомобили и други МПС-та или респективно да не го прави, трябва да знаете, че революционните наченки в по-удобни и практични решения за изграждане на надеждна система съвсем не са малко. Една такава, например, е съвременната автоматична бариера с дистанционно управление. Ако все още се чудите дали инвестицията си заслужава, разгледайте 4-те й основни предимства. Вероятно те ще ви провокират да я изберете пред всичко останало

Контрол без човешка намеса и сила

Както знаем, дистанционното управление замества напълно ръчният контрол и освен това позволява управление на дадено устройство от отдалечено разстояние. Избирайки автоматизирана бариера, когато става въпрос за вашия бизнес, цех или офис, вие можете да си спестите значителен разход, свързан с редовна работна заплата на един или повече кадри.

Тя също се грижи за контролираният достъп, но осъществява дистанционен контрол чрез бутон. С нея, вече няма да имате нужда нито от охрана, нито от оператор. Управлението лесно се осъществява директно от охранителният офис на всеки обект, като задвижването на механизма се координира с информацията от охранителните камери.

Автоматизираната бариера с контролер е приложима за всеки обект

Без значение от степента на тяхната натовареност, както и вида на превозните средства, преминаващи през конкретен обект, бариерата, разделяща този обект с граничен имот или публична земя, спокойно се контролира дистанционно. Този избор не отслабва сигурността във входно-изходните пунктове. Напротив – той дори дава възможност за постоянно видеонаблюдение и максимално удобство при задвижване.

Обратно, физическата охрана понякога се намира и обучава доста трудно, особено при обекти с повишени изисквания към сигурността им. Неслучайно, именно те залагат все повече на усъвършенстваните бариери. Освен механичните съоръжения, обществено значимите обекти вече често предпочитат да  обезопасяват входните си зони с периметрова охрана – т.нар. инфрачервени и микровълнови бариери

Възможност за индивидуално настройване на системата

За разлика от човешкият ресурс, независимо за колко дългогодишни кадри с висока степен на лоялност говорим, една автоматизирана бариера може да работи за вас така, както пожелаете. Съоръжението ще предпази вашия имот от престъпно посегателство, но е и в състояние да ви спести излишни недоразумения с работещият персонал.

То е един от най-ефективните и предпочитани механични елементи за организиране на ефективен контрол върху входни зони. Инсталирането на  такъв тип система най-често става чрез лесни инструкции, прилежащи към закупения пакет. Цялата процедура се случва изключително бързо и безпроблемно.

Повечето нови решения са автоматизирани или лъчеви

С други думи, бъдещето е именно в автоматичната преграда, контролирана дистанционно. Поне това е мнението на специалисти с дългогодишен опит и практика в изграждането на системи за контролиран достъп. След като това е така, няма причина и смисъл за съмнение, че тя е по-добрата алтернатива за нас, нашата сигурност и тази на хората, за които отговаряме, нали така?

Нещо повече – в един момент пазарът най-вероятно ще започне да предлага повече оптични периметрови ограждения, отказвайки се от остарелите механични модели. Вероятно е така, защото незабележимата с просто око инфрачервена/микровълнова преграда е много по-ефективен начин за засичане и предотвратяване на  нежелани преминавания – сигнално-звуковото препятствие не може да се прескочи, заобиколи и преодолее по никакъв начин.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс автоматични бариери с дистанционно управление