Антипаркинг устройства и скоби

антипаркинг устройство

Антипаркинг устройство наричаме уред, който възпрепятства паркирането в забранени зони и обособени частни паркинг места. Някои обекти разчитат на интегрирането с други системи за сигурност като контрол на достъпа, пожароизвестяване, алармена система и др. Този тип входни съоръжения могат да бъдат с катинар, ключалка, по-обобщено подвижни, неподвижни и скоби.

Подвижни и неподвижни

Подвижните антипаркинг механизми се управляват от безжичен бутон на определено разстояние. Преместването отгоре надолу и обратното е придружено от светлинен сигнал. Ако движението се възпрепятства при  преместване от една позиция в друга, устройството спира и се връща в последната. Също така, когато уреда е в горната си позиция (заключена), вградената пружина го защитава при удар от автомобил. Тези две функции предпазват механизма от повреда.

Дори и с различен капацитет на батерията, устройството може да работи нормално за близо 3 месеца при едно зареждане. Когато батерията е напълно изтощена, то преминава в т.нар. “отворено положение”. Тогава командите от дистанционно управление (не всички имат такова) спират и светодиодите започват да  мигат през 30 секунди.

Неподвижните паркинг уреди като колчета и стоманени тръби се прикрепят на определени места посредством използването болтове, болт дюбели, както и с изработване от анкерна кошница за бетониране. След като веднъж се поставят на едно място, става почти невъзможно да бъдат извадени/изкривени. Те биват различни размери.

Скоба с дистанционно управление

Задейства се чрез контролер с обхват до определени метри, според конкретните условия. Процесът на закрепване на скобата отдолу нагоре или обратното е придружен от светлинна индикация. Ако по време на движение скобата е запушена, тя ще спре и ще се върне в началната позиция. Функцията за безопасност на конзолата предотвратява нараняване на автомобил в случай на сблъсък с ключалката в горната заключена позиция. Батерията трае около 3 месеца за едно натоварване, в зависимост от товара.

Когато зареждането на батерията падне под определено ниво, бариерата автоматично се придвижва до дъното, при което спира да реагира на дистанционните команди  и започва да присветва на всеки няколко секунди. В долната позиция, товароносимостта на скобата е до няколко тона. Освен това, тя е устройство, проектирано за широк температурен диапазон от минусови до много високи температури. Позволява регистрирането на  много голям брой дистанционни управления.

Скоби за гуми

Скобата за гуми на леките автомобили е предназначена да предотврати преместването им. В своята най-често срещана форма тя представлява метална скоба, която заобикаля гумата на превозното средство и е захваната за джантата му. Това устройство има 5 основни функции, всяко от които изпълнява определено предназначение.

То е известно на всеки шофьор предимно с действието си на санкциониращ механизъм за спиране на неразрешен или незаконен паркинг. Поставя се като маркировка, вместо директно изтегляне на съответното превозно средство. В този случаи е възможно налагане на голяма такса за „освобождаването“ на автомобила.

Санкциониращите органи отбелязват със скоба и неплатените глоби, които преди това са били приложени на шофьора, а понякога тя е монтирана и за предотвратяване бягството на преследвано лице. Много водачи на моторни превозни средства също я използват лично с цел сигурност. Тя може да предотврати задвижването или тегленето на кола, ремарке или каравана от крадец. С нея всеки шофьор спокойно паркира колата си навсякъде, без да се притеснява за безопасността й.

Свържи се с нас
Свържете се с нашия екип, за да получите всички характеристики на предлаганите от Ви Макс антипаркинг устройства

✅ Колко вида антипаркинг устройства съществуват и какви❓

Към момента са налични два вида анти паркинг устройства, класифицирани като подвижни и неподвижни. Подвижните механизми се отличават с това, че конструкцията им може да се променя от изправено в легнало положение, за целите на паркирането. Неподвижните атипаркинг съоръжения изпълняват функция на постоянно пречещо на паркирането съоръжение – това са най-често метални колчета и стоманени тръби.

✅ Как се управляват подвижните механизми за ограничаване на паркирането❓

Подвижните антипаркинг устройства се управляват по два начина – ръчно и автоматично. Вторият начин е по-удобен и предпочитан от болшинството водачи. За целта механизмите са снабдени с безжичен бутон и контролер за дистанционно управление с различен обхват на действие при различните модели. Вдигането и свалянето на антипаркинг скобата е придружено от светлинна сигнализация.

✅ Гарантирана ли е тяхната здравина, предвид приложението им и място на използване.❓

Антипаркинг устройствата се използват на открито при ежедневен риск от механични повреди вследствие неволен сблъсък с превозните средства. Затова конструкцията им е изключително здрава и устойчива на всякакви атмосферни и механични препятствия. Изработват се от прахово боядисана неръждаема стомана под формата на плътна тръбна конструкция. Експлоатационният живот на конструкцията и задвижването са изключително дълги.